Konut Haberleri
03 Eyl 2020 11:20 Son Güncelleme: 03 Eyl 2020 11:29

Yöneticiler vurgunu yapıyor, aidatlar uçuyor!

Koronavirüs salgını sebebiyle sitelerde ortak alanların kullanımı azalsa da aidatlar cep yakmaya devam ediyor. 100 metrekarelik konutun aidatı 2 bin 200 TL'ye kadar çıktı. Bazı yöneticiler aidatları ek kazanç kapısı yapıyor.

Yöneticiler vurgunu yapıyor, aidatlar uçuyor!

Konut alırken ya da kiralarken, aidatlara dikkat etmek gerekiyor. Özellikle sitelerdeki yüksek aidatlar site sakinlerini mağdur ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; salgın sebebiyle ortak alan kullanımlarının azalmasına karşın, site/apartman aidatları cep yakıyor. 

İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik evler için ödenen aylık aidat bedeli 2 bin 200 TL'ye kadar yükseliyor. Bir araştırmaya göre; Sarıyer, Kadıköy, Beykoz gibi ilçelerde yüksek miktarlarda aidat alınıyor. İstanbul'da en düşük aidatı ödeyen ilçe ise Fatih oldu. 

KILIFA UYDURULUYOR

İstanbul'da markalı konutlarda 100 metrekarelik evler için aidatlar 200 TL'den başlayıp 2 bin 200 TL'ye kadar yükseliyor. Vatandaşlar yüksek aidat ücretlerinden şikayetçi olurken, site yönetimleriyle de kavgalar yaşanıyor. Aidatlar bazı sitelerde yöneticeler için kazanç kapısı oldu. Tanıdıklarından yüksek faturalar kestiren yöneticiler, böylece işi kılıfına da uydurabiliyor.

BÖYLE SOYUYORLAR

Bir apartman yöneticisi, aidatları yükselten oyunları şu şekilde açıkladı:

Boya, çim, tamirat gibi işleri tanıdıklara ya da anlaştıkları yerlere yaptırıyorlar. Ödenenden daha yüksek fatura kestirip, bunu apartman sakinlerine paylaştırıyorlar.

Yapılmayan ödemeler, yapılmış gibi gösteriliyor.

Muhtelif harcama kalemi ile bütçeler denkleştiriliyor.

İşlemler için 'rüşvet verdim' yalanı da en çok kullanılan yöntemlerden...