Konut Haberleri
25 Eki 2017 07:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:30

'Yılda 500 bin konut dönüştürülmeli'

Markalı konut üreticisi Sur Yapı, kentsel dönüşüm çalışmalarına da ağırlık verdi. Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yılda 500 bin konutun yapılması gerektiğine dikkat çekti.

'Yılda 500 bin konut dönüştürülmeli'
Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, yurt genelinde süren kentsel dönüşüm çalışmalarına dikkat çekti. 

Altan Elmas, sektör olarak yılda kentsel dönüşüm kaynaklı maximum 300 bin konut yapabildiklerini anlattı. Elmas, "Bu rakamı çok hızlandırmamız lazım. Yılda yaklaşık 1 milyon konut ruhsatı alıyoruz. Bu potansiyeli hızlıca kentsel dönüşüme kaydırmalıyız. Potansiyelimizi kentsel dönüşüme kaydırarak bütün Türkiye'de yılda 500 bin bandında rakamlara ulaşmamız gerekiyor. Bu şekilde yapabilirsek kentsel dönüşüm süreci yaklaşık 15 seneleri buluyor" dedi.

Yeniden rekor bekleniyor

2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe 1 milyon 450 bin satışa ulaşılacağı ve yine bir rekora imza atılacağını belirten Altan Elmas, şöyle konuştu: "2017 yılı ilk 7 ay sonunda 2016 yılına göre yüzde 7'lik bir artış söz konusu. Hükümetimizin verdiği KDV muafiyeti ve vatandaşlık teşvikleri hem de gayrimenkul şirketlerinin yurtdışına yönelik çalışmaları yabancıya konut satışına olumlu etkisi oldu. 2017 yılı sonunda gayrimenkul sektöründe hem satışlarda hem ruhsatlarda yine bir rekora imza artacağı kanaatindeyiz. Konut sektörü olarak üretmeye ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz."

Türkiye'nin en büyüğü...

Sur Yapı Antalya Kepez- Santral bölgesinde yeni bir şehir inşa etmek için kolları sıvadı. 1.3 milyon metrekarelik alanda yaklaşık 20 bin konut yer alacağı Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinde tüm yasal süreçler tamamlandı. Dev dönüşüm projesinin 6 bin 400 konuttan oluşacak ilk etabında inşaat çalışmaları başladı. Yaklaşık 19 bin kişinin başvurduğu projenin kasım ayında satışa çıkması planlanıyor. Altan Elmas, Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe'nin Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini sorunsuz yürüterek Türkiye için de örnek bir çalışma sergilediğini söyledi. Elmas, "Projede yaklaşık 20 bin konut yer alacak. 1 milyon 380 bin metrekarelik arazi üzerinde çalışıyoruz. İki mahallede 3 bin 265 hak sahibiyle gönüllü anlaşma sağladık" diye konuştu. Elmas, kasım ayında da konutları satışa çıkaracaklarının bilgisini vererek, "İki yıl içinde de konut teslimleri yapmayı hedefliyoruz" dedi.