İhaleler
29 Eyl 2015 09:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:29

YİD modeli ile 2.3 milyon TL'ye tesis yapılacak...

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü; Hatay Reyhanlı'da yer alan arsanın üzerine yap işlet devret modeli ile tesis yaptıracak.

YİD modeli ile 2.3 milyon TL'ye tesis yapılacak...
Söz konusu tesis 2 milyon 329 bin 918 TL'ye yapılacak. İhalesi; 21 Ekim 2015 tarihinde Çarşamba günü saat 10:00'da gerçekleştirilecek.

YAP İŞLET DEVRET MODELİ TESİS YAPTIRILACAKTIR
Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünden:
Bölge Müdürlüğümüzce aşağıda nitelikleri belirtilen taşınmaz, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereği kapalı teklif usulü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclisinin 10.08.2015 tarih ve 21491294-050.01-455/325 sayılı kararında belirtilen şartlar doğrultusunda, İmar durumuna uygun olarak, “Konaklama Sosyo-Kültürel Tesis” alanına uygun olarak değerlendirilmek üzere toplam 25 yıl süreyle, yapım karşılığı kira ihalesine çıkartılmıştır.
İli                                  :  Hatay
İlçesi                             :  Reyhanlı
Mahallesi                      :  Bayır
Mıntıka No                   :  ----
Ada No                         :  ----
Parsel No                      :  7867
Yüzölçümü (m2)           :  2897,36 m2
Cinsi                             :  Arsa
Vakıflar Genel Müdürlüğünün
Vakıflar Meclisi Karar
Tarih ve Sayısı              :  10.08.2015 tarih ve 21491294-050.01-455/325
Muhammen İnşaat Bedeli        :    2.329.918,00.-TL. (İkimilyonüçyüzyirmidokuzbindokuzyüzonsekiztürklirası)
Geçici Teminat              :  69.897,54.-TL. (Altmışdokuzbinsekizyüzdoksanyediliraellidörtkuruş)
İhale Tarihi ve Saati      :  21/10/2015 Çarşamba günü Saat 10:00
İşin Adı                         :  Hatay-Reyhanlı Bayır Mahallesi 7867 nolu parselin Sosyal Tesis Yapımı Şartıyla Uzun Süreli Kiralama İşi
Yukarıda özellikleri belirtilen taşınmaza ilişkin alınmış olan Vakıflar Meclisinin 10.08.2015 tarih ve 21491294-050.01-455/325 sayılı kararına istinaden;
1 - Hatay İli, Reyhanlı İlçesi, Bayır Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti mazbut “İslam Vakıflar Dairesi Namına Mescid Sıfatıyla” adına kayıtlı olan, tapunun, 7867 parselde yer alan 2897,36 m2 sahalı taşınmazın;
1.1. 5737 sayılı Vakıflar Kanunun 15. maddesine göre bedelsiz olarak aynı vakıf içerisinde hayrat’tan akar’a devredilmesi,
1.2. Her türlü masrafları ile finansmanı yüklenici tarafından karşılanmak üzere; sözleşme tarihinden itibaren taşınmazın imar parseli haline getirilmesi, 3194 sayılı kanuna göre taşınmazdan kamuya terk edilmesi gereken kısım olması halinde, %40’a kadar olan kısmın bedelsiz terk edilmesi, terk oranının %40’ın üzerinde olması halinde ise, aşan kısmın bedelinin ekspertiz raporunda belirtilen metrekare birim değeri üzerinden yükleniciden defaten tahsil edilmesi, taşınmaz üzerindeki tüm yapıların yıkılması, enkazın kaldırılması ve işyerinden uzaklaştırılması, taşınmazın inşaat yapmaya ve yatırıma uygun hale getirilmesi, yapılacak yapı ile ilgili gerekli tüm izin, ruhsat ve diğer belgelerin Belediye ve ilgili diğer tüm kamu kuruluşlarından temin edilmesi, yapılacak olan tüm tesise ait mimari, statik, mekanik, elektrik ve diğer tüm uygulama projelerinin ve imalat detaylarının hazırlanması, İdaremiz ile gerekli tüm kurum ve kuruluşların onayının alınmasına müteakip inşaat ruhsatının alınması, fen ve sanat kurallarına uygun bir şekilde inşaatın bitirilerek tesisin tüm ekipman ve iç donanımı ile tamamlanmış olarak, gerekli tüm izinlerin alınarak işletmeye açılması, uygulama projelerinin resmi kurum onaylı birer nüshasının İdaremize teslim edilmesi, tüm bu işlemlerin 2 yıl içerisinde tamamlanmış olması,
1.3. Sözleşme süresinin ve aylık kira ödemelerinin sözleşme tarihi itibariyle başlaması,
1.4. Sözleşme tarihinden itibaren ödenmek üzere, kira bedellerinin;
1.4.1. İlk iki yıl içerisinde sabit 500,00.-TL’nın kira bedeli olarak yıllık defaten tahsil edilmesi,
1.4.2. İnşaat süresinin 2. yıl sonunda tamamlanmasına müteakip eden 3. yılda, 2.500,00.-TL aylık kira bedeli alınması, devam eden yıllarda, her yıl için bir önceki yılın aylık kira bedeline yıllık ÜFE artış oranının (bir önceki yılın kira bedelinin ÜFE oniki Aylık Ortalamalara Göre Değişim (%) Oranı esas alınarak) eklenmesiyle bulunacak bedel kadar kira alınması, belirlenen aylık kira bedellerine, ihale sonucunda oluşacak % artış oranının yansıtılması,
1.5. İşin yüklenicisi tarafından Vakıf taşınmaz üzerine haciz, ipotek, teminat gibi yükümlüklerin konulmaması,
1.6. Taşınmazın projelerinin hazırlanması ve inşaat aşamasında ilgili kurum ve kuruluşlarca zemine ilişkin önerilebilecek tahkim ve iyileştirme çalışmaları da dâhil olmak üzere tüm iş ve işlemlerin yüklenici tarafından yürütülmesi ve sonuçlandırılması, bunlara ilişkin tüm masrafların yine yüklenici tarafından karşılanması, bu nedenlerle belirlenen kira bedellerinin tenzili veya sözleşme süresinin uzatılması talebinde bulunulmaması,
1.7. İlgili mevzuata aykırı olarak herhangi bir nedenle kiralama süresi dolmadan vakıf taşınmazın tahliye edilmesi halinde, yapılmış olan imalatın herhangi bir bedel talep edilmeden İdareye terk ve teberru edilmiş sayılarak, yatırılan teminat ve kiraların gelir kaydedilmesi,
1.8. İmar planında meydana gelebilecek inşaat alanı metrekaresinde azalmadan ötürü hiçbir şekilde kira bedellerinde indirime gidilmemesi ve işletme süresinin uzatılmaması, imar planında meydana gelebilecek iyileşme veya proje değişikliği sonucu inşaat alanının gelir getirici nitelikte büyümesi durumunda sözleşmedeki kira bedeline göre oransal olarak hesaplanıp kira bedellerine yansıtılması,
1.9. İnşaat bitirilip işletmeye açılıncaya kadar taşınmazın başka bir amaçla kullanılmaması, her türlü güvenliğin yüklenici tarafından sağlanması, inşaatın yapımı sırasında iş ve sosyal güvenlik hukuku tarafından her türlü tedbirin yüklenici tarafından alınması,
Kayıt ve şartlarıyla, yapılacak tesisin imara durumu “sosyal tesis” alanına uygun olarak değerlendirmek üzere, toplam 25 yıl süreli kira ihalesine çıkarılmıştır.
2 - İhale yukarıda belirtilen tarih ve saatte Cumhuriyet Mah. Şehit Mustafa Sevgi Caddesi No: 2 Antakya/HATAY adresinde bulunan Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binasında, Bölge Müdürlüğü’nce oluşturulacak İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.
3 - Sözleşme, şartname ve tüm ekleri; mesai saatleri içerisinde Cumhuriyet Mah. Şehit Mustafa Sevgi Caddesi No: Antakya/HATAY adresinde bulunan Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binasında görülüp, temin edilebilir.
4 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için, ihale şartnamesinin 6. maddesine göre hazırlayacakları tekliflerini aynı şartnamenin 7. maddesi doğrultusunda, 21.10.2015 Çarşamba günü saat 10:00’a kadar sıra numaralı alındılar karşılığında Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığına imza karşılığı teslim etmeleri gerekmektedir.
5 - İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için aşağıda sayılan belgeleri, teklifleri kapsamında dış zarf ile birlikte sunmaları gerekmektedir.
Dış zarf aşağıdaki belgeleri içerecektir.
İhaleye katılacak gerçek veya tüzel kişi veya kişilerde aşağıdaki şartlar aranır. İsteklilerin;
a) İç zarf, (Şartnamenin 6. maddesine göre hazırlanacaktır)
b) Kanuni ikametgâh belgesini vermesi, (2015 yılında alınmış) (Şirketlerde bu belge aranmayacaktır)
c) Türkiye'de tebligat için adres gösteren imzalı bildirim vermesi. (İrtibat için telefon ve faks numarası ile varsa elektronik posta adresi de bu bildirimde bulunacaktır.)
d) İhalenin ilan edildiği yıla ait Ticaret ve Sanayi Odasından veya Esnaf ve Sanatkârlar Odası siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.
d1) Gerçek kişi olması halinde, ilgilisine göre Ticaret ve Sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar siciline kayıtlı olduğunu gösterir belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.
d2) Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin İdare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair       belgenin aslını veya noter tasdikli suretini vermesi.
e) İmza sirküleri vermesi;
İsteklinin ihalenin yapıldığı yıla ait, noter onaylı imza sirküleri vermesi:
e1) Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli (ihalenin yapıldığı yıla ait) imza beyannamesi,
e2) Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin noter tasdikli (ihalenin yapıldığı yıla ait) imza sirküleri,
f) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılınıyorsa, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin, noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza beyannamesi (ihalenin yapıldığı yıla ait) vermesi,
g) İsteklilerin ortak girişim olması halinde, bu şartnameye ekli örneğe uygun olarak hazırlanmış noter tasdikli ortak girişim beyannamesi vermesi, (Örneğe göre)
h) Mali Durum Bildirimi ve Banka referans mektubu (muhammen bedelin en az %10'si kadar kullanılmamış nakit kredisi ve teminat kredisi) (Genel Müdürlük teyit yazılı.) (Örneğe göre)
ı) İsteklinin ilan tarihinden sonra ilgili vergi dairesinden alınacak vergi borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti veya e- borcu yoktur belgesinin İdareye ibraz edilmesi.
i) İlan tarihinden sonra ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak prim borcu olmadığına dair belgenin aslı veya noter tasdikli sureti veya e- borcu yoktur belgesinin İdareye ibraz edilmesi.
j) 2886 sayılı Yasaya uygun alınmış (limit içi - süresiz) geçici teminat mektubu (Standart Form-Ek.6) veya Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün Vakıflar Antakya Şubesindeki TR880001500158007285445549 nolu hesabına yatırılmış (işin adının açıkça belirtilmiş olduğu) 69.897,54.-TL (Altmışdokuzbinsekizyüzdoksanyediliraellidörtkuruş) tutarındaki geçici teminat banka dekontu.
Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (b, c, d, e, f, g, ı, i, j) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.
k) Telgraf ve faksla yapılacak müracaatlar ve postada meydana gelebilecek gecikmeler kabul edilmeyecektir.
l) Bu iş için yapılmış ilan bedelleri ile %05,69 İhale Karar Pulu sözleşme esnasında defaten istekli tarafından ödenecektir.
m) İhale dokümanı satış bedeli: 100,00 TL olup Vakıflar Bankası Antakya Merkez Şubesindeki TR880001500158007285445549 no’lu Bölge Müdürlüğü hesabına işin ismi ve istekli adı belirtilerek yatırılacak ve idareye ibraz edilerek ihale dokümanı alınacaktır.
İç zarf, (Şartnamenin 6. maddesine göre hazırlanacaktır) dış zarfın içerisine konulduktan sonra zarfı kapatıp, üzerine isteklinin adı ve soyadı, Ticaret unvanı ile açık adresi ve teklifin hangi işe ait olduğu yazılarak en geç 21.10.2015 Çarşamba günü saat 10:00’a kadar ihale komisyonu başkanlığına vermek zorundadırlar.
İdare, gerekçesini göstermek kaydıyla ihaleyi yapıp yapmamakta ve en uygun bedeli tespitte serbesttir.
İlan olunur.