Ekonomi
23 Mayıs 2014 08:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:05

Yerli otoya milyarlık teşvik geliyor

Başbakan Erdoğan, “Yerli oto konusunda teklifim hatta ısrarım var. Bu hayalimize hiç olmadığı kadar yakınız. 1 milyar doların üzerindeki yatırımlara büyük vergi avantajı getiriyoruz. Sektörden de cesaret bekliyoruz” dedi

Yerli otoya milyarlık teşvik geliyor
Ford Otosan’ın 1.6 milyar dolarlık Transit yatırımının son halkası ve Transit Courier’in dünyadaki tek üretim merkezi olacak Yeniköy fabrikası dün resmen açıldı. Açılışa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sanayi alanındaki üretimimiz ve ihracatımız da bu gelişmeye uygun olarak iftihar verici bir yükseliş içinde. Tüm bu güzel gelişmeleri, kendi Otomobil markamızı oluşturarak taçlandırmak istiyoruz” dedi.

Erdoğan, Ford Otosan Yeniköy Fabrikası’nın açılışında yaptığı konuşmada, Ford Otosan’ın Türkiye ile Avrupa’da da kendi alanında önemli bir pazar payına sahip olmasının gurur verici olduğunu ifade etti. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer alan Ford Otosan’ın istihdamı ve Ar-Ge faaliyetleriyle de takdire şayan bir performansa sahip olduğunu dile getiren Erdoğan, yatırımda emeği geçen herkesi kutladı. 
Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç da, hükümetin 2023 vizyonuna tam destek verdiklerini kaydederken, “Bizim geçmişimizde ve geleceğimizde hep Türkiye var. Ülkemizin geleceğine yatırım yaptık, yapmayı da sürdüreceğiz” dedi. Koç, 2010’dan bu yana otomotiv alanına 10 milyar TL yatırım yaptıklarını da sözlerine ekledi.


Yakıtta cimri, fiyatı 36 bin TL
-  Yeni Gölcüklü Courier, “Tourneo Courier” ve “Transit Courier” versiyonlarıyla Türkiye’de satışa çıktı.
-  Tourneo Courier’de Kombi, Transit Courier modelindeyse Van ve Kombi Van versiyonları olacak. Transit Courier 36 bin 750 TL, Tourneo Courier de 41 bin 750 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.
-   Courier ailesinde ilk etapta 1.5 lt (75 HP) ve 1.6 lt (95 HP) dizel seçeneği var.



Bill Ford’dan tebessüm!
Başbakan Erdoğan, yerli markalı oto konusunda hükümetin isteğinin sürdüğünü, “Yerli otoda teklifim, hatta ısrarım var. Teknoloji kullanan, üreten ülke değil kendi markamızla tasarlayan da olmak istiyoruz. Bu işin kesinlikle adımını atacağız. Sektörümüzden müjdeli haberler bekliyorum” sözleriyle ifade etti.

“Yerli oto Türkiye’nin 50 yıllık hayali. Şu an geldiğimiz noktada, hayalimize hiç olmadığı kadar yakınız” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Sektörden de cesaret istiyoruz. Otomobil alanında yapılacak olan 1 milyar doların üzerindeki yeni yatırımda vergi konusunda büyük avantaj sunacağız. Bill Ford’a az önce ifade ettim. O da tebessüm etti. Demek ki, Türkiye‘de yerli oto yapılabilir. Bilhassa burada bulunan arkadaşlarımızdan müjdeli haber bekliyoruz.”
Bill Ford, basın mensuplarının sorusu üzerine, “Çeviri yavaştı. Bunun için gülümsedim. Konuyu tam anlayamadım” dedi.

‘Bu bir dönüm noktası’
Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford,
“Neredeyse 90 yıldır Ford ile Koç arasındaki ilişkiler her geçen gün daha da güçlenerek büyümeye devam ediyor” dedi. Ford, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
“Böylesine büyük bir başarı, hem otomotiv sanayiinde hem de Türkiye tarihinde benzeri görülmemiş bir başarı. Bu, karşılıklı güvenin ve saygının bir eseri olarak tezahür etmektedir. Yeniköy Fabrikası, Ford Otosan tarihindeki önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Birlikte hayata geçirdiğimiz bu tesislerin ve tarih içerisindeki ilişkilerimizin gelecekte de devam edeceğine inanıyorum.”

46 ülkeye ihraç edilecek
-  110 bin adet kapasiteli Yeniköy tesisinde üretim başladı. Aracın dünyadaki tek üretim merkezi de Gölcük Yeniköy fabrikası olacak. 
-  Ford Otosan’ın üç fabrikada toplam yıllık kapasitesi 415 bin adede yükseldi.
-  Courier modeli için fabrika dahil 371 milyon euro yatırım yapıldı.
-  Türkiye’den 97 yan sanayi firması, bu araç için parça üretti. 3 yabancı firma fabrika kurdu.
-  46 ülkeye ihraç edilecek. ABD’nin yanı sıra Latin Amerika ihracatı konusunda çalışmalar var.
-  Courier’in geliştirilmesi, üretime hazırlanması, fabrikanın inşası ve banttan çıkması 40 ayda tamamlandı. Bu, Ford Motor Company tarihinde bir ilk olarak gösteriliyor. Araç, tamamen Türk mühendislerce geliştirildi.