Arsa-Arazi
08 Mar 2018 18:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:42

Yeniköy’deki arazi de Katarlılara gitti

Bayrampaşa’daki Carrefoursa’ya ait arsasının ardından Yeniköy’deki İBB’ye ait arazi de Katarlılara satıldı.

Yeniköy’deki arazi de Katarlılara gitti
Barajlar Kralı” olarak bilinen müteahhit Sani Müfit Erbilgin'e ait Sarıyer Yeniköy'deki yalı 2015 yılında Katarlı iş adamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri tarafından 100 milyon avroya satın alındı. Yalı; Türkiye’nin en pahalı, dünyanın ise 4. pahalı yalısıydı. Rekor satışa konu olan 5 bin 800 metrekarelik boğazdaki arazide Erbilgin Yalısı (Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı) ile birlikte 2 de köşk bulunuyordu.

Yalı ve köşklerin tapusu 25 Mart 2015 tarihinde Katarlı işadamı Abdulhadi Mana A SH Al-Hajri tarafından kurulan Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi'ne geçti. Yalının asıl sahibinin Katar Emiri Şeyh Temim'in ikinci karısı olan Al-Hajri'nin kızı Katar Kraliçesi Anoud olduğu iddia edilmişti. Katar şeyhinin yalıyı ikinci eşi Kraliçe Anoud'a hediye olarak aldığı, kraliçenin babasının Türkiye'de bir şirketi bulunduğu için satış işleminin Dardanelles Gayrimenkül üzerinden yapıldığı öne sürülmüştü.

ENCÜMEN İHALESİ İLE SATILDI

Aynı şirket yalı ve köşklerin yanında bulunan İBB mülkiyetindeki henüz parsel haline getirilmemiş 118 metrekarelik araziyi geçtiğimiz hafta 5 milyon 100 bin liraya satın aldı. 28 Şubat günü İBB Encümeni tarafından ihale ile satışa çıkarılan arazinin tahmini satış rakamı 4 milyon 850 bin 300 lira olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz günlerde de Bayrampaşa otogarın yanındaki  bulunan Carrefoursa'nın 63 bin metrekarelik arsası 145 milyon lira bedel ile Katarlı ve Azeri firmaların ortak olduğu Re-Pie fonu tarafından satın alınmıştı.