Güncel
07 Mar 2018 10:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:42

Yeni yuvaya yerleşmenin maliyeti belli oldu

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 3. havalimanına taşınmanın maliyetini açıkladı.

Yeni yuvaya yerleşmenin maliyeti belli oldu
İstanbul Yeni Havalimanı’na taşınmasına yönelik hazırlıklarının devam ettiğini belirten THY İcra Kurulu Başkanı İlker Aycı, kendi inşa ettikleri binaların maliyeti dahil olmak üzere yeni yuvalarına taşınma işinin THY’ye 600-650 milyon dolara mal olacağını ifade etti. Aycı, bu rakama kargo ve hup genişletme maliyetinin de dahil olduğunu vurguladı. Yeni havalimanını yolcuların alışması sürecini de değerlendiren Aycı, Şunları kaydetti: “Yolcularımızı yormadan, rahat edecekleri bir şekilde yeni alana alıştırmak için elimizden geleni yapacağız. Sıkıntılı zamanlarımızda hizmetlerimizin arkasında nasıl durduysak, bu operasyonumuzu da başarıyla tamamlarız. Yeni havalimanın da avantajını kullanıp etkin bir rekabet üstünlüğü sağlarız” dedi.



Yemek şirketiyle anlaşmak üzereyiz

Uçaklarına ikram hizmeti veren DO&CO ile yollarını ayırma konusundaki görüşmelerde sona geldiklerini de belirten Aycı, yeni Havalimanı’nda beraber çalışacakları yemek şirketleriyle de görüşmeler yaptıklarını anlattı. Aycı, şu bilgileri verdi: “Bu sürecin uzamaması için çalışıyoruz. Uzadıkça zarar vermeye başlar. Yeni tablo oluşmak üzere. Yakın zamanda sonuçlandıracağız. Türk damak tadının yanına değişik kültürlere ait lezzetleri de katarak yolumuza devam edeceğiz. SATS (Singapurlu) ikram şirketiyle görüşmelerimiz devem ediyor. Yeni konjonktürün getireceği çok büyük katkılar olacak. Yeni şerefiye değerlerimiz olacak. Yeni partner adaylarımız masadaki tavrından büyüklüğümüzü çok iyi anladıklarını anlıyoruz. Sıkı bir görüşme süreci var.”

Tanıtımları yaza doğru başlatırız

İlker Aycı, İstanbul Yeni Havalimanı’nın tanıtım ve yönlendirme çalışmalarına yaza doğru başlayacaklarını da belirtti. Türk Hava Yolları’nın bu konuda özel bir görevi olacağının farkında olduklarını belirten Aycı, yeni alanda yer alacak diğer firmaların da ayrıca tanıtım yapacağına işaret etti. Aycı, “Muhtemelen geniş ve yolcuların alışma süreçlerinde birkaç saat öncesinden alana gelinmesi için anonslarımız olacak” dedi. Aycı yeni havalimanında bir bölümdeki körüklerin 24 saat boyunca THY’ye tahsis edilmesi talebinde bulunacaklarını da belirtti. Aycı, “Bunun maliyeti neyse katlanırız. Yolcularımızın her tarafa dağılmasını istemiyoruz” diye konuştu.