Konut Haberleri
15 Ara 2014 08:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:18

Yeni yıldız yerli turist!

Rusya, Ukrayna ve Avrupa’nın krizde olduğunu hatırlatan Anı Tur’un patronu Veli Çilsal, yerli turiste erken rezervasyonda büyük fırsat oluştuğunu belirterek, “İnsanlar 3 yıldızlı otel fiyatına 5 yıldızlı tesislere herşey dahil gidebilir” dedi

Yeni yıldız yerli turist!
Türk turizminin önde gelen markalarından Anı Tur 30. yılını İspanya’nın başkenti Madrid’de kutladı. Yılda yaklaşık 300 bin kişinin tercih ettiği Anı Tur’un büyümesinde rol oynayan otelcilerle Madrid’te bir araya gelen Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, bu yıl sektörde Türkiye’den rezervasyon beklentisinin yüksek olduğunu söyledi.
Rusya’da yaşanan devalüasyon, Ukrayna’daki siyasi çalkantı ve Avrupa’daki ekonomik kriz nedeniyle erken rezervasyonda büyük bir fırsat oluştuğunu kaydeden Çilsal, “İnsanlar 3 yıldızlı otel fiyatına 5 yıldızlı tesislere herşey dahil gidebilir” dedi.
Anı Tur 30. yılını turizm profesyonelleri ve işbirliği yaptığı bankacılık sektörünün yöneticileriyle Madrid’te kutladı. Şirketi 22 yaşındayken kurduğunda 3 çalışanın olduğunu belirten Çilsal, şu an 3 bin çalışana ulaştıklarını ve büyük bir aileye dönüştüklerini söyledi.

2023’te 25 otel...
İlk kurulduğu yıl 300 kişiyi gezdirdiklerini şimdi ise yılda 300 bin kişinin tatil için kendilerini tercih ettiğini anlatan Çilsal, İspanya’daki şehir turizminin Türkiye’ye örnek olması gerektiğini şu sözlerle anlattı:
“Biz de otel yatırımlarına giriştik. Aurum markası ile Trabzon ve Didim’deki otellerimizi açtık. Sürdürdüğümüz 7 otel yatırımı daha var. 2023 yılında 25 otele ulaşmayı hedefliyoruz. Tesislerimiz İspanya’dakilere taş çıkartır. Ama sorun otelden çıkınca başlıyor. Çevre kötü, temiz değil. Güvenlik yok. Otel dışında etkinler ya hiç yok, ya da çok yetersiz. Burada ise herşey tamamen farklı. Herşey sokakta. İnsanlar sokaklarda şehri yaşıyor. Her gün yüzlerce sanatsal etkinlik ve organizasyon var.”

Kızına devredecek
Veli Çilsal, geride kalan 30 yıldan kendisine kalan anıları sorduğumuzda ise, zor ve meşakatli zamanları hatırlıyor. Körfez krizi, ekonomik kriz ve kuş gribi döneminde zor anlar yaşadıklarını belirten Çilsal, son yıllardaki büyüme trendini 2015’te de sürdürmeyi hedeflediklerini söylüyor. Şirketin bir diğer hedefi ise, gençlere, orta yaş ve üstü guruplara kendi yaş gruplarında özel turlar düzenlemek. Çilsal, bu tip gezilerin internetle birlikte geri planda kalan sosyalleşme ihtiyacına cevap olacağı düşüncesinde. Çilsal’ın bir diğer planı ise, şirket yönetimini kızı yönetim kurulu üyesi Hilal Çilsal’a bırakıp dalış yapmak.


Sanat ve futbola aşık şehir Madrid

Madrid’de hem sanat, hem de futbolun kalbi atıyor. Sanatseverler için Prado ve Thyssen müzeleri ne anlama geliyorsa futbolseverler için de Santiago Bernabeu aynı anlamı taşıyor. Stada turistik turlar düzenleniyor ve Real Madrid’in ürün satışlarından ciddi gelir elde ediliyor. Cristiano Ronaldo’nun isminin yazılı olduğu bir formanın fiyatı yaklaşık 230 lira. İsimsiz forma ise 50 lira daha ucuz. 30. yıl davetlilerinin Madrid’e ayak bastığı gün Bernabeu’da Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi maçı vardı. Gruptaki herkesin aklında ‘Bilet bulabilir miyiz’ sorusu belirdi. Ancak anlaşıldı ki, dünyanın en ünlü stadında bile karaborsa geçerli. Maçın başlamasına 1 saat kala 50 euro’ya bilet satan karaborsacılar başlama düdüğüyle birlikte fiyat kırıyor. Maçın başlamasını beklemekte fayda var, çünkü stada girip çıkmak en fazla 2 - 3 dakika sürüyor.