Konut Haberleri
23 Ara 2015 09:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:55

Yeni yılda 15 tane rezidansınız olabilir!

Yılbaşında Milli Piyango Büyük İkramiyesi olan 55 milyon TL size çıksa ne yapardınız?

Yeni yılda 15 tane rezidansınız olabilir!
Yılbaşının yaklaşması ile birlikte yeni yılda zengin olma hayalleri muhabbetlere dahil olmaya başladı. 55 milyon bana çıksa, acaba ne yaparım diyenlerden birisiyseniz, sizler için derlediğimiz 'uçuk' yatırım planlarına gözatmanız, ne yapacağınız ya da ne yapmayacağınız konusunda fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. İşte 55 milyon'a neler yapabileceğinize dair küçük ama milyonluk tavsiyeler...

8 ADET BUGATTİ VEYRON
Büyük ikramiye olan 55 milyon TL'yi araba alarak değerlendirip, yatırım bir kenara biraz da keyfime bakayım ne olacak diyenlerdenseniz, aşağıdaki araçlar ilk düşünecekleriniz arasında yer alabilir. Peki 55 milyon TL'ye hangi araçtan kaç adet satın alınabiliyor?

Büyük ikramiye 55 milyon TL ile dünyanın en hızlı arabası olarak bilinen Bugatti Veyron 8 adet alınabilirken,
Tüm dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip olan Lamborginhi Aventador'dan 15 adet,
İtalyan Lamborginhi'nin en büyük rakibi olan Ferrarinin F12 Berlinetta modelinden 18 adet,
Üst sınıf araçlar arasında bulunan Porsche 911 Turbo'nun son modelinden 31 adet,
Alman otomotiv sektörünün amiral gemileri arasında yer alan Bmw X6'dan 100 adet satın alınabiliyor.

42 METRELİK YAT
Mavi'ye farklı bir tutkunuz varsa ve hayaliniz denizlere açılıp uzunca bir süre kafa dinlemekse, bir yat sahibi olmak sizin için en mantıklısı olacaktır. Abramoviç'in 140 metrelik yat'ı kadar olmasa da rahat rahat zaman geçirebileceğiniz bir yat, büyük ikramiye ile satın alınabiliyor.

İkramiye ile 2016 model Benetti marka 42 metrelik yatın 45 milyon TL'ye sahibi olabilirsiniz. İsterseniz yanına biraz daha küçük boy olan Rizzardi marka 24 metrelik yat'ı 10 milyon TL'ye ekleyebilirsiniz. Tabi ikinci yat'ı almayarak 10 milyon TL'yi gezilerinizde kullanıp kullanmamak size kalmış.

ÇİFT MOTORLU JET
Dünyanın küçülüp cebimize sığmasının an meselesi olduğu şu günlerde, bir lokasyondan başka bir lokasyona erişim artık hiçte zor değil. Teknolojinin ilerlemesi ve imkanların artmasıyla bu şansa sahip olabilmek için bir uçak bileti tüm sorunu çözebilir. Fakat 55 milyon TL'ye sahip bir kişiyseniz, ekonomi veya first class bir koltuk sizin için pek etkileyici olmayabilir. Bu nedenle biraz uçuk bir fikir de olsa uçak sahibi olmanız, sizin için olası bir sonuç olacaktır. Peki 55 milyon, bir uçak için yeterli bir rakam mı?

2004-2005 model aralığında, 8 kişilik çift motorlu bir jet uçağına büyük ikramiye'nin tamamını vererek sahip olabilirsiniz. Kısacası 55 milyon TL ile sadece bir jet sahibi olmak mümkün.

15 REZİDANS
Başımı sokacak bir evim olsun da başka birşey istemem diyenlerden misiniz? O halde sizin için büyük ikramiyeyi değerlendirmenin en mantıklı yolu, yıllardır hayalini kurduğunuz o güzel evin sahibi olmak. İstanbul'u baz alırsak 55 milyon TL'lik büyük ikramiye ile farklı yerleşimlerden, mütevazi düzeylerde 55 adet evin sahibi olabilirsiniz. İstanbul'da olup bir de deniz manzaralı bir evim olsun diyorsanız, 55 adet değil ama, denizin ayaklarınızın altında olduğu 15 adet rezidans daire sahibi olabilirsiniz.

O da olmaz derseniz büyük ikramiye ile boğazda 5 lüks yalıyı alarak torunlarınızın duasına nail olabilirsiniz.

13 BİN 651 ADET İPHONE 6S
Cep telefonu tutkunu bir kişiyseniz, 55 milyon TL'ye 13 bin 651 adet İphone 6S Plus 128GB sahibi olabilirsiniz. Ben İphone kullanamam derseniz, 55 milyon TL'ye 18 bin 100 adet Samsung Galaxy S6 Edge Plus da almanız mümkün.

185 KEZ UZAY YOLCULUĞU
Turizm şirketlerini, bir il'den başka bir il'e ya da bir ülkeden başka bir ülkeye tur düzenlemeleriyle tanırız. Artık bu durum biraz değişiyor denilebilir. Yavaş yavaş Ufkun erişemeyeceği birşeyin kalmayacağı dünyamızda, uzaya yolculuk hayal olmaktan çıktı.  100 bin dolar karşılığında uzayda, yerçekimsiz bir alanda 7 dakika kalabileceğiniz turlara Büyük ikramiye'nin tamamını kullanarak 185 kez katılabilirsiniz.

Büyük ikramiye ile Kombine, konuk takım taraftarları ve Vip gibi durumları bir kenara bırakırsak, 3 Nisan'da oynanacak Real Madrid Barcelona maçını 2 kez kapatıp, üzerine İspanya tatili yapıp geri dönme şansına sahip olabilirsiniz.

2984 PIRLANTA YÜZÜK
Evlenme teklifinde genç kızların dört gözle beklediği tektaş yüzük, evlilik geçiren her erkeğin bir dönem gündemini meşgul etmiştir. Peki 55 milyon sahibi olunca bu tarz sorunlarla uğraşacak mısız? Tabi ki hayır. Eşiniz ya da müstakbel eşinizin hayalini süsleyecek 0.90 karat bir pırlanta yüzükten 2984 adet almanız mümkün olabilecek.

32 TİCARİ TAKSİ
Şimdi daha ciddi konulara gelelim. 55 milyon TL, doğru bir şekilde değerlendirilince çok daha fazla kazanç getirebilecek büyük bir meblağ. Mesela büyükşehirlerde(örneğin İstanbul) gelir kapısı olarak çok değerli olan taksilerden birinin plakasına sahip olmanız ve o plakaları işletmeniz, sizin için bulunmaz nimet olabilir. Eğer büyük ikramiyeyi bu alanda kullanmak isterseniz, 32 adet ticari taksi plakasının sahibi olabilirsiniz.

14 BİN TL GÜNLÜK FAİZ
Paranızı bir bankaya yatırarak faiziyle katlanmasını isterseniz, size bunun aylık faiz getirisi 491 bin 835 TL, günlük faiz getirisi ise 14 bin 729 TL olacaktır. Hayır, en değerli yatırım aracı altındır diyenlerdenseniz, 333 bin 333 çeyrek altın ya da 81 bin 723 cumhuriyet altını alıp bir köşeye atabilirsiniz. Yaklaşık 600 kiloyu bulan 333 bin 333 adetlik bu sermayeyi hangi köşeye atarsınız orası apayrı bir konu...

18 BİN 333 DANA
55 milyon liralık büyük ikramiyeyi mandıra ya da hayvacılığa yatırıp belkide bu sektörde büyük yatırımlar yapmak isteyebilirsiniz. Peki paranın ne kadarıyla ne alınabiliyor? Paranızın hepsini kullanarak 18 bin 333 adet dana veya 91 bin 666 adet koyun sahibi olabilirsiniz. Artık olay organik ürünlerde bitiyor diyorsanız, ikramiyenin hepsini kullanıp 1 milyon 833 adet köy tavuğu alarak, devasa bir tavuk çiftliğinin organik yumurtalarıyla piyasaya hükmedebilirsiniz.

15 OKUL
Etrafınızdaki eksikliklere bir nebze de olsun faydanız dokununca kendinizi iyi hisseden bir yapınız, insanların hayallerine ulaşmalarına yardımcı olan bir mizacınız varsa, sıradaki öneri sizi mutlu edebilir. Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için, hala okulu olmayan bir bölgeye 8 derslikli 15 adet veya 12 derslikli 12 adet bina yaptırabilirsiniz.

Bölgede öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı bulunuyorsa okul yerine 300 öğrencilik 6 adet pansiyon yaptırmanız da ihtimaller arasında. Eğer bu ihtiyaçların her ikisi de yer alıyorsa, büyük ikramiyenizi kullanarak 32 derslikli okul+3 atolye+300 öğrencilik pansiyon ve spor salonu dahil iki adet kompleks yaptırabilirsiniz.
Osman YENİLMEZ/ HABERTURK.COM