Konut Haberleri
11 Ağu 2014 14:03 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:39

'Yeni Türkiye'nin mega projeleri!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Çankaya macerasında da öncelik ekonomiye verilecek. Yeni mega projelerin altında yine Erdoğan'ın imzası olacak.

'Yeni Türkiye'nin mega projeleri!
12 yıllık başbakanlığı döneminde Türkiye ekonomisine kazandırdığı projelerle halkın desteğini kazanan Erdoğan, önümüzdeki 5 yıl görevde kalacağı cumhurbaşkanlığı döneminde de yine ekonomiyle gündemde olacak.

Erdoğan'ın başbakanlığındaki 11 yıllık süreçte IMF’ye olan borçların silinmesi, TL’den 6 sıfırın atılması, gibi pek çok önemli gelişme yaşandı.

İŞTE O MEGA PROJELER...

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze - Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün denizdeki ayakları tamamlandı. Körfez geçişini 70 dakikadan 6 dakikaya indirecek köprü 3 kilometre uzunluğuyla dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olacak.Otoyol tamamlandığında mesafe 140 kilometre kısalacak. Böylece 870 milyon TL tasarruf sağlanacak.

Asya ile Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanının altından karayolu tüneliyle bağlayacak İstanbul Boğazı Karayolu Tüneli (Avrasya Tüneli) iki katlı olarak inşa ediliyor.Yalnızca hafif araçların geçişi için tasarlanan tünelle Kazlıçeşme - Göztepe arası sadece 15 dakikaya inecek.

2017’de hizmete girecek üçüncü havalimanı yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olması bekleniyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarından olacak projenin, 120 bin kişiye de iş kapısı olması bekleniyor.

Üçüncü köprü mayısta hazır Transit trafik yükünü azaltacak.

Aynı zamanda üzerindeki raylı sistemle Asya ve Avrupa'yı hızlı trenle birbirine bağlayacak olan 3. Köprü (Yavuz Sultan Selim), Metrosu ve Marmaray'la da entegre olacak.6 metrelik genişliğiyle dünyanın en geniş köprüsü olacak.
Yavuz Sultan Selim Mayıs 2015’te tamamlanacak.
Yüksek hızlı ve hızlı demiryolu projeleriyle kentler arasında günü birlik seyahat yapılabilecek.
Bu kapsamda Ankara-Sivas arasındaki 405 kilometrelik mesafede demiryoluyla seyahat süresini 10 saatten 2 saate, İstanbul-Sivas arası seyahat süresini de 5 saate düşürecek. Bursa-Ankara ve Bursa-İstanbul arasındaki seyahati ise 2 saat 15 dakikaya düşürecek.

Hızlı Tren projesi tamamlandığında, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Doğankent, Yavuhasan, Yıldızeli, Kalın bölgelerinde kurulacak 7 istasyondan trene binecek olan yolcular Tokyo üzerinden Güney Kore ve Çin, Urumiçi, İslamabat, Bakü, Tiflis hattını geçerek, İtalya, Almanya, Fransa ve İspanya'ya kadar gidebilecek.
Akşam gazetesi