Konut Haberleri
26 Oca 2018 11:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Yeni torba yasa ile konut sahibi olmak kolaylaşacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni torba yasa ile ev sahibi olmanın kolaylaşacağının müjdesini verdi. Ağbal mevcut hali çok da yeterli olmayan konut hesabında önemli güncellemelerin yapılacağını duyurdu.

Yeni torba yasa ile konut sahibi olmak kolaylaşacak
Maliye Bakanı Naci Ağbal yakın zamanda meclise sevk edilecek torba yasa ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ağbal, torba yasada konut hesabına ilişkin önemli düzenlemelerin de hayata geçirileceğini ifade etti. Ağbal’ın konuşmasında şu kısımlar öne çıktı:

MEVCUT HALİ YETERSİZ KALDI

Konut hesabı düzenlemesi mevcut haliyle çok fazla hacim kazanmadı. Konut hesabında biriken tasarruf tutarı sanıyorum 70 milyon lira civarında. Mevcut sistemde sadece yatırdığınız tasarrufa karşılık yüzde 20 devlet desteği var.

DESTEKLEYİCİ UNSURLAR VAR

Burada bu devlet desteği oranının artırılması, konut edinim aşamasında harçların düşürülmesi veya kaldırılması gibi vergilerle ilgili birtakım destekleyici önerileri var. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın sosyal hayata dair farklı dezavantajlı gruplara birtakım düzenleme önerileri olacak. Maliye Bakanlığı olarak kamu maliyesini etkileyecek bir takım düzenlemeler getiriyoruz.