Konut Haberleri
10 Kas 2017 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:32

Yeni sistem Google da yansıdı! 15 kat arttı

Yeni sınav sistemiyle birlikte veliler, iyi okulların bulunduğu bölgelerde ev aramaya koyuldu. Bu durum Google'ın arama sonuçlarına da yansıdı. 'Fen ve anadolu lisesine yakın' emlak aramaları son 4 günde 15 kat arttı.

Yeni sistem Google da yansıdı! 15 kat arttı
TEOG sisteminin değişmesiyle birlikte emlak sektörü de hareketlendi. Yeni sisteme göre, öğrenciler evlerine yakın liselere gidebilecek. Hal böyle olunca, veliler iyi okulların olduğu semtlerde ev aramaya başladı.

15 kart arttı

Emlak sektöründe 'adrese dayalı yerleştirme sistemi' etkisi: Fen lisesine yakın sahibinden kiralık
Fen liseleri, proje okullar gibi başarı ortalaması daha yüksek olan liselerin bulunduğu bölgelerdeki emlak ilanlarında, 'liseye yakın' ibaresi önemli bir emlak arama kriteri olarak öne çıkarken, kullanıcıların yaptıkları kelime bazlı emlak aramalarında 'lise' içeren sorgular 4 günde ortalama 15 kat arttı.

Google'a da yansıdı

Verilere göre, TEOG yerine getirilen yeni sistemin ayrıntılarının belli olduğu 5 Kasım 2017 tarihi itibarıyla sahibinden.com'da 'fen lisesine yakın' emlak araması bir bütün olarak görülmeye başlandı ve bu arama 'lise' kelimesini içeren sorgularda 2. sıraya yerleşti.

5 — 8 Kasım tarihleri arasında aynı emlak aramalarında en çok kullanılan ibareler ise sırasıyla 'fen lisesi', 'fen lisesine yakın', 'anadolu lisesi' ve 'liseye yakın' olarak gerçekleşti.