Konut Haberleri
10 Mayıs 2016 12:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:18

Yeni neslin gözde mesleği gayrimenkul yatırım uzmanlığı

Büyümeye devam eden gayrimenkul sektörü, iş hayatına yeni atılacak olan kuşakların ilgi odağı. Öyle ki birçok gencin hayali Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Uzmanı olmak.

Yeni neslin gözde mesleği gayrimenkul yatırım uzmanlığı
Gelişen gayrimenkul sektörü, iş dünyasına atılacak olan Z kuşağını cezbediyor.Önümüzdeki 5 yıl içinde iş dünyasına girecek Z kuşağının bu özgürlükçü anlayışına en uygun meslek olarak ise ‘Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Uzmanlığı’ öne çıkıyor.

En çok tercih edilen meslek

Girişimci genç nesil sayesinde ‘iş’ tabirinin de değişeceğini ifade eden Onursal Gayrimenkul Geliştirme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, ‘beyaz yakalı çalışan’ profilinin ise Z kuşağı tarafından çok tercih edilmeyeceğine inandığını belirtti.

Kırıkkale Üniversitesi’nde düzenlenen “Emlak Sektörünün Geleceği” konferansında, gençlerle bir araya gelen Öngün, “1995 ve sonrasında doğan Z kuşağının hayata bakışı ve yetiştirilme tarzı çok farklı. Çok yakında iş dünyasına adım atacak olan kendine güvenen, bağımsız yeni nesil, kariyer planlamalarında da bu özelliklerini dikkate alacak. Bir kere patronla çalışmak, birinden emir almak, maaş günü beklemek istemiyorlar. Kendi işlerinin patronu olarak, gelişime açık, para kazandıran, saygın meslekler istiyorlar. Kamu garantili işe sahip olma takıntısının yanlış olduğunu katıldığım her platformda vurguluyorum. Büyümek, kendini geliştirmek isteyenlerin ‘memur zihniyetini’ bırakması gerekiyor. Z kuşağının da böyle düşündüğünü sohbet ettiğim gençlerde görüyorum. Kariyer arayışında olan çok sayıda genç için ‘Profesyonel Gayrimenkul Yatırım Uzmanlığını’ öneriyorum” dedi.

Gayrimenkul sektörünün nitelikli elemana ihtiyacı var

Öngün, ABD ve Avrupa’da oldukça yaygın olan gayrimenkul değerlendirme uzmanlığının Z kuşağı tarafından yakından takip edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Şu an Türkiye’de az sayıda kişi tarafından profesyonel anlamda yapılan ‘Gayrimenkul Değerlendirme Uzmanlığı’ gelişim aşamasında. Mesleğimizin nitelikli elemana ihtiyacı var. Gelişime oldukça açık olan bu mesleğin dinamik yapısı, Z kuşağına çok uygun. Konuşmacı olarak katıldığım üniversitelerde gençlerle bir araya geldiğim zaman, gayrimenkul değerlendirme uzmanlığını çok yakından takip ettiklerini görüyorum. Mesleğin incelikleri ve sektörün geleceğinin ne yönde gelişeceğine dair çok sayıda soru alıyorum. Türkiye’de geleceğin mesleği olarak gördüğüm ‘Gayrimenkul Profesyonelliği’, bizlerin tecrübesi ve Z kuşağının heyecanıyla çok daha önemli bir konuma gelecek.”