Konut Haberleri
08 Nis 2016 12:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Yeni Kayseri 2023'te cazibe merkezi olacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'de gerçekleşmesi planlanan projeleri tanıttı.

Yeni Kayseri 2023'te cazibe merkezi olacak
Son zamanlarda planlanan çevre projelerine ağaçlandırma çalışmalarıda eklendi. Bu kapsamda Kayseride de başlatılan çalışmalar hakkında halka bilgi verildi.

Söz konusu proje kapsamında düzenlediği toplantıda konuşan Başkan Çelik, hedeflerinin Kayseri'yi ulusal ve uluslararası çapta cazibe merkezi yapmak olduğunu belirtti.

Çelik, yeni hizmet dönemine başlarken öncelikle yeni vizyonu belirlediklerini ve yeni vizyona üç ana prensip koyduklarını vurgulayan Kayseri'nin Yeni Vizyonunu; Planlı Gelişim, Estetik Dönüşüm ve Fonksiyonel Gelişim olarak açıkladı.

Tüm çalışmalar planlandı

Yeni dönem için yol haritasını bu şehirde yaşayanlarla görüşerek belirlediklerini ifade eden Başkan Çelik, "halkımızın beklentilerini almak üzere anketler yaptık. İlçeleri ziyaret ederek bizzat yerinde tespitler yaptık ve ilçelerde yaşayanların görüşlerini aldık.

Yuvarlak masa toplantılarıyla kanaat önderlerinden görüş ve öneriler aldık. Kurum içi ortak akıl toplantıları yaptık. Tüm bu çalışmalar sonunda da kısa, orta ve uzun vadeli işlerimizi planladık" dedi.

Projelerini anlatmaya büyük ölçekli yeşil alanlarla başlayan Başkan Mustafa Çelik, Hava İkmal Şehir Parkı, Keykubat Kent Ormanı, Organik Bahçe, Mis Kokulu Bahçeler, Gesi Kent Ormanı gibi projeler hakkında bilgi verdi.

Bunların yanı sıra yeni hobi bahçeleri, Sümer Parkı, Taşhan Kent Ormanı, Taşlıburun-Eğribucak arası ağaçlandırma çalışmaları gibi projeleri de hayata geçireceklerini açıkladı.