Konut Haberleri
07 Kas 2015 17:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:43

Yeni düzenleme ile artık daha kapsamlı

e-Devlet üzerinden 'Askerlik Durum Belgesi Sorgulama' hizmetinin kapsamı genişletildi

Yeni düzenleme ile artık daha kapsamlı
Milli Savunma Bakanlığı’nın, e-Devlet üzerinden sunduğu “Askerlik Durum Belgesi Sorgulama” hizmetinin kapsamı genişletildi. Vatandaşlar, e-Devlet üzerinden askerlik durumunun daha ayrıntılı bilgilerine ulaşabilecek.

e-Devlet kapısı üzerinden sunulan “Askerlik Durum Belgesi” hizmeti içeriği ve kapsamı genişletilerek yeni haliyle kullanıma açıldı.

Daha önce yalnızca askerlik görevini tamamlamış olan kişilerin faydalanabildiği bir hizmet iken yenilenmiş haliyle, askerlik görevini ifâ etmiş, askerlik görevinden muaf olmuş ve askerlik yükümlülüğü olduğu halde çeşitli nedenlerle ertelenmiş olan vatandaşların bilgisi paylaşılacak.

Vatandaş internet üzerinden, bu bilgilerini daha detaylı olarak görüntüleyebileceği, Askerlik Durum Belgesinin barkodlu çıktısını alabilecek ve ilgili makamlara ibraz edilmesi halinde e-Devlet Kapısı üzerinden doğrulaması yapılabilecek.

Vatandaşlar, aynı gün içerisinde en fazla 2 adet belge oluşturabilecek ve bu hizmet kullanılarak oluşturulan askerlik durum belgesi, oluşturulan tarih için geçerli olacak. Vatandaşlar internet üzerinden aldıkları, Askerlik Durum Belgesi ile ilgili tereddütleri varsa bulunduğu yere en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığı’na başvurması gerekecek.