Politika
08 Nis 2019 11:43 Son Güncelleme: 08 Nis 2019 11:46

Yavaş ve Soyer mazbatalarını aldı

31 Mart'ta düzenlenen yerel seçimde Ankara ve İzmir'de yarışı önde tamamlayan Mansur Yavaş ile Tunç Soyer mazbatalarını aldı.

Yavaş ve Soyer mazbatalarını aldı

31 Mart'ta AK Partili rakibi Mehmet Özhaseki'yi geride bırakarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Mansur Yavaş mazbatasını Sıhhıye'deki Ankara Adliyesi'nde aldı.

"Mazbatayı Ankaralılar adına alıyorum" diyen Yavaş, "Ankaralı vatandaşlarımızdan hiç kimseyi ayırmadan görevimizi yapacağız. Adaletten, liyakattan vazgeçmeden görevimizi yapacağız. Bu sesimizi Ankaralılara duyurduk ve sonuçta bu mazbatayı aldık. Çok itirazlı bir süreç oldu ama mazbatamızı aldık. Bir arkadaşım hatırlattı, darısı İstanbul için olsun diyorum" diye konuştu.

'DERS OLUR UMARIM'

Aynı saatlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Tunç Soyer de mazbatasını aldı. Soyer şunları söyledi:

"Tarihi M.Ö. 6500 yıl öncesine giden 8500 yıllık bir şehre belediye başkanı olmanın büyük gururunu yaşıyorum. İzmir'in 35. belediye başkanıyım. Gerçekten büyük bir gurur bugün aynı zamanda efsane belediye başkanı rahmetli Ahmet Piriştina'nın doğum günü. Onun efsanesine de sahip çıkacağım. Şunu da biliyorum ki bu bir nöbet, nöbetin sonu geldiğinde onu da büyük bir gururla bırakmayı bileceğiz. Ankara'da, İstanbul'da o koltuğu boşaltmayanlara da ders olur umarım. Bu kenti koruyup ileriye taşımak için aşkla çalışacağım."

ANITKABİR'DEN BELEDİYEYE YÜRÜYECEK

Yavaş, saat 15:30'da Anıtkabir'i ziyaret edecek. Daha sonra yürüyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi binasına geçecek olan Yavaş saat 16:30'da burada toplananlarla bir araya gelecek.