Konut Haberleri
24 Eki 2020 11:20 Son Güncelleme: 24 Eki 2020 11:25

Yatırımcıya cazip hazine arazileri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı parsel bazında imar planı değişikliği yaparak Hazine'ye ait arsaları yatırımcılar için cazip hale getirdi.

Yatırımcıya cazip hazine arazileri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı parsel bazında imar planı değişikliği yaparak İstanbul, İzmir Ankara, Aydın, Muğla ve Eskişehir'de Hazine'ye ait arsaları yatırımcılar için cazip hale getirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre arsalar İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda yer alıyor.  Mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, parsel bazında imar planı değişikliği yetkisini kullandı. Geçtiğimiz aylarda parsel bazında yapılan plan değişiklikleri bazı düzeltmeler sonrası onaylanarak Cumhurbaşkanlığı kararıyla yürürlüğe girdi. Böylece kimi parselde emsal artışı, kiminde nitelik değişikliği yapılırken kimi de üniversite alanı, madencilik sahası ilan edildi.