Konut Haberleri
02 Nis 2016 17:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Yatırımcının gözü toprak üstünde

Borsa ve altında olan belirsizlik vatandaşları gayrimenkul yatırımına yöneltiyor. Parası olan vatandaş, toprak üstüne yatırım yapıyor...

Yatırımcının gözü toprak üstünde
Borsanın belirsizliği, altının bir yükselip bir düşmesi derken en çok yatırım yapılan yer, toprak üzeri oluyor. 
Yatırımlarını garantiye almak isteyen vatandaşlar soluğu gayrimenkulda alıyor. 

Çamlıoğlu Gayrimenkul A.Ş. Satış Danışmanı Sertaç Koyuncu, " 5 yıllık Türkiye ortalamasında toprak artışı yüzde 480. Bu yatırım doğru yere yapılırsa bu oran yüzde 3 binleri bulabiliyor" diye konuştu.

Bursa'da toprak artışı 20'ye katlandı

Bursa'nın konut alanında değerine değer katan bölgelerinin Nilüfer ilçesindeki Özlüce, Ertuğrul, 23 Nisan ve 19 Mayıs mahalleleri olduğunu belirten Koyuncu, "3-4 yılda fiyatlar 2'ye katladı. Bu konut için çok büyük bir kazançtır. Ama bu bölgelerin toprak artışı 3-4 yılda 2'ye değil 20'ye katlandı. Herkes ikiye katlandı, kazandım diyebilir, ama bizim için kaybetmişlerdir. Biz insanlara kesinlikle yüz kat kazanacaksınız demiyoruz. Biz vaat etmiyoruz, ama oluyor. Biz insanlara bir lirasını 2 lira yaptığı zaman değil de, bir lirasını 5 lira yaptığı zaman kazandı diyebiliyoruz" dedi.

Yenişehir yatırımcının yeni gözdesi

Yüksek artışların devletin yatırım yaptığı bölgelerde olduğunu ifade eden Koyuncu, "Yenişehir'de yapılacak olan oto test merkezinde 8-10 bini bulan eleman istihdamı sağlanacak. Bunun dışında hızlı tren havaalanın kuzeyinden geçecek. Havaalanı ile bir bağlantı kurulacak. Yenişehir'deki bu durakla birlikte insanların buraya daha çok gelebilmesi sağlanacak. Aynı zamanda fuar alanları ve ticari alanlar da Bursa-Bilecik yolunun kuzey kısmına yerleşecek. Hem nüfus artışı hem de ticari imkan artışı ile bölge değer kazanacak. Bunun da en büyük yansıması toprakta olacak" şeklinde konuştu.