Konut Haberleri
05 Nis 2016 11:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Yatırımcıların yeni rotası Anadolu!

Gözde yatırım beldelerinden sonra, yatırımcıların yönü Anadolu'ya döndü. Birçok metrepol bölgelerde yapılan yatırımların devamı, Anadolu'da inşa edilecek...

Yatırımcıların yeni rotası Anadolu!
Yatırımcıların gözdesi olan konut ve AVM yapıları, gelişmeye devam ediyor. Yatırımların çoğunu kapsayan bu yapılar, illerin gelişim düzeyi için önemli bir etken sağlıyor.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, büyükşehirlerde AVM yapımının artık eski hızıyla devam etmediğine değinerek, büyükşehirlerde AVM projelerinin yeterliliğe ulaştığını yeni yatırımların Anadolu'ya yöneldiğini belirri.

Yeni yatırım alanı Anadolu

Torun, AVM yatırımcısının rotasını Anadolu'ya çevirdiğini vurguladı. "AVM yatırımcıları Anadolu'ya gidiyor, Anadolu'da AVM olmayan illere" ifadesini kullanan Torun, belli bir nüfusu olan illerden AVM bulunmayanların sayısının çok az olduğunu anlattı. Sayının az olduğu illerde AVM yatırımlarının arttığını aktaran Torun, "O da tabii o şehre bir kültür götürmek aslında, şehirleşmeyi, sosyal yaşamı götürmek, sinema, çocuk eğlence mekanı gibi sosyalleşmeyi de götürüyor. Onun için şehirleşme bakımından da önemli" değerlendirmesinde bulundu.