Konut Haberleri
07 Nis 2016 11:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:11

Yatırımcıların gözdesi yenilenebilir enerji kaynakları

Tüketimin arttığı bu dönemlerde, enerji kaynaklarında olan azalma ile birlikte, yatırımcılar yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmaya yöneldiler.

Yatırımcıların gözdesi yenilenebilir enerji kaynakları
Artan nüfus ile enerji kaynaklarının yakın zamanda tükeneceği konusu gündemde. Yatırımcılar en büyük yatırımları yenilenebilir enerji kaynaklarına yapıyor. 

Yenilenebilir ve termik enerji alanlarında faaliyet gösteren Özgül Holding tarafından yapılan açıklamada, bu yıl  200 megavatı rüzgar ve 300 megavatı da güneş enerjisi olmak üzere toplam 500 milyon dolarlık yatırım yapılmasının planlandığı belirtilirken şirketin  yenilenebilir enerji alanında 500 megavatlık kurulu güce sahip olmayı amaçladığı belirtildi.

Yenilenebilir enerji alanında verilen teşviklerin yabancı yatırımcıların da ilgisini çektiği belrtilen açıklamada,  teşvikler ve yabancı yatırımcı ilgisi ile güneş ve rüzgar enerjisi kullanımının hızla arttığı belirtildi.

Açıklmada görüşlerine yer verilen Özgül Holding Yönetim Kurulu  Başkanı Ömer Faruk Özgül, sözkonusu yatırım planları kapsamında yabancı ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini, şirketin temel amacının yatırımcı olmak olduğunu, 2016’nın ikinci çeyreği itibarıyla başlaması beklenen rüzgar ihale süreci sonrasında yatırımların başlayacağını, tüm yatırımların da lisanslı projeler olduğunu belirtti.