Konut Haberleri
31 Tem 2017 11:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Yapılandırma ödemelerinde son saatler!

Borçlarını yapılandırarak taksitlere böldüren vatandaşların ilk ödemeleri bugün sona eriyor. Ayrıca, MTV ve gelir vergisi ödemeleri de bugün bitiyor.

Yapılandırma ödemelerinde son saatler!
Milyonlarca borçlunun cebi, yapılandırma ile rahatladı. Ancak yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi bugün sona eriyor.

MTV ve gelir vergisinde de son gün!

1 Temmuz'da başlayan 2017 yılı MTV ile 2016 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri de bugün sona erecek.

Mükellefler söz konusu taksit ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sayfası aracılığıyla kredi kartı ve banka kartı ile yapılabiliyor. Ödemeler GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların internet bankacılığı, banka şubeleri ve ilgili vergi daireleri üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

GİB internet sitesinden ödenebiliyor

Ayrıca, Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebiliyor. İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya "www.gib.gov.tr" ya da bankaların resmi internet adreslerinin yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

ETİKETLER
#borç #yapılandırma