Konut Haberleri
16 Ağu 2016 11:59 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:34

Yangının izleri siliniyor! Tarihi Bursa Kapalı Çarşısı restore ediliyor

Bursa tarihi çarşıda meydana gelen yangının izleri restorasyonla siliniyor.

Yangının izleri siliniyor! Tarihi  Bursa Kapalı Çarşısı restore ediliyor

Bursa tarihi çarşıda meydana gelen yangından sonra büyük zarar gören tarihi yapı yeniden restore ediliyor. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlattığı ve 121 dükkanı kapsayan restorasyon projesiyle yangının izlerini sildi.

Özellikle Sipahi Çarşısı’ndaki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, kubbeler ve cephe duvarları ilk günkü özgün haline kavuşurken, zemin kaplama çalışmalarının ardından çalışmaların Kurban Bayramı’ndan önce bitirilmesi hedefleniyor.


Bayram öncesi bitirilmesi hedefleniyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sipahi Çarşısı’ndaki çalışmaları bir an önce bitirip, dükkan sahiplerine bayram öncesi teslim etmeyi hedeflediklerini belirterek, daha sonra da sırasıyla diğer çarşılardaki çalışmalarını tamamlayacakları açıkladı.

Şans eseri can kaybı ve yaralanmanın olmadığı olayın ardından Valiliğin de desteğiyle esnafın zararı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanırken, zarar gören dükkanların yanı sıra bölgenin bütünüyle dönüşümü için Büyükşehir Belediyesi devreye girmişti.

Çalışmalar tamamlanmak üzere
Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde el değmedik tek yer olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon projeleri hazırlanıp, ihalesi bile yapılan bölgedeki restorasyon çalışmalarına yangının hemen ardından başlanmıştı.

Sadece yanan 52 dükkan değil 121 dükkanı da kapsamayan bölgenin tamamının zeminden kubbelere ve cephe duvarlarına kadar ilk günkü orijinal haline getirilme çalışmaları tamamlanma aşamasına ulaştı