Konut Haberleri
04 Ara 2015 12:54 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:52

Yanan Galata Köprüsü'nün akıbeti ne olacak?

Yetkililer, yangında büyük hasar gören Galata Köprüsü için son kararı verecek.

Yanan Galata Köprüsü'nün akıbeti ne olacak?
16 Mayıs 1992 tarihinde çıkan büyük bir yangınla hasar gören Galata Köprüsü, onarılarak Ayvansaray-Hasköy arasına taşınmıştı.

E-5 karayolunun geçtiği Haliç Köprüsü'nün onarımı sırasında trafik sıkışıklığına çözüm olması için 2002 yılında tekrar hizmete açılmış ve faydalı olmuştu.

2012'de sökülecekti

Ancak Eski Galata köprüsü yolcu vapurlarının Eyüp'e geçişine engel olduğu ve su sirkülasyonunu önleyerek Haliç'in temizlenmesi çalışmalarına engel olduğu gerekçesiyle 7 Ekim 2012 yılında tekrar yaya ve araç trafiğine kapatılmış, sökülerek yerinden kaldırılacağı açıklanmıştı.

Bu açıklamanın üzerinden 3 yıldan fazla geçmesine rağmen orta bölümü açık bırakılan köprünün sökülmesi yada başka bir yere taşınmasıyla ilgili bir çalışma yapılmadı.

Halen otopark olarak kullanılıyor

Havadan görüntülenen Eski Galata Köprüsü'nün orta bölümde bulunan üç dubanın sökülerek daha gerideki dubalara bağlandığı görüldü. Halen köprünün Hasköy tarafındaki girişi ve ilk duba otopark olarak kullanılıyor.

Eski Galata Köprüsü eskisi gibi araç trafiğine mi açılacak, yoksa parçalanıp sökülecek mi, önümüzdeki günlerde karara varılacak.