Konut Haberleri
16 Kas 2015 15:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:46

Yabancıya gayrimenkul satışında ufkumuz iki katına çıktı

Seçim sonrası oluşan pozitif hava sayesinde yabancıya gayrimenkul satışlarında ufkumuz iki katına çıktı

Yabancıya gayrimenkul satışında ufkumuz iki katına çıktı
Seçimlerin ardından artracağı öngörülen yabancıya gayrimenkul satışının 'döviz kazandırıcı hizmet' kapsamına alınabileceğinin gündeme gelmesi ile birlikte sektörün önde gelen firmaları yabancıya satış hedeflerini 2 katına çıkardı.

Söz konusu düzenlemelerin hayata geçmesi halinde 2016 yılında yabancılara döviz girdisi rekoru kırabilecek gayrimenkul satılabileceğini öngörüyor.

Ankara'da faaliyet gösteren ve Rusya, Katar, Kuveyt, Dubai, Ukrayna, Japonya gibi çok çeşitli ülkelerden yatırımcılara gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren Onursal Gayrimenkul'ün Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, 2015 yılında  '20 bin konut, 5 milyar dolar gelir' hedefine 10. ayda yaklaşıldığını ayrıca Türkiye genelinde 2014 yılında, 1 milyon 100 binden fazla konut satıldığını bunun da yaklaşık 19 bininin yabancılara satıldığını belirtti.

2015 yılı beklentisinin 20 bine yakın olduğunu da vurgulayan Öngün, 'Döviz kazandırıcı hizmet' uygulamasının ardından sektöün gelecek yıla yönelik hedeflerini şimdiden 2 katına çıkardığını,  İngilizler ve Ruslar Ege ve Akdeniz sahillerinde alım yapmayı tercih ettiğini, Körfez Ülkeleri ve Ortadoğulu işadamlarının ise daha çok İstanbul ve Ankara'yı tercih ettiğini söyledi.