Konut Haberleri
15 Şub 2021 11:29 Son Güncelleme: 15 Şub 2021 12:20

Yabancıların en çok 'evlendiği' 3 ilçe... Rakamlar açıklandı

2020 yılında yabancıların en çok 'evlendiği' 3 ilçe belli oldu. Yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul, Antalya ve Ankara 2020 yılında Türkiye’deki yabancı yatırımının yüzde 23,1’i vatandaşlık hakkı için ev aldı.

Yabancıların en çok 'evlendiği' 3 ilçe... Rakamlar açıklandı

Yabancıların Türkiye'den konut alımlarında tercih ettikleri ilk üç ilçe belli oldu. EVA Gayrimenkul Değerleme’ye göre, 2020 yılsonu itibariyle yabancıların Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarının yüzde 23,1’ini vatandaşlık edinimi oluşturdu.

Geçen yılın aynı döneminde bu oran %22,9’idi. Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçte yer alırken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte yer aldı.
 
EVA Gayrimenkul Değerleme, 2020 yılı sonu itibariyle yabancıların vatandaşlık edinimi için Türkiye’de yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını inceledi.

2020 yılı sonunda Türkiye’de yapılan 47 bin 396 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 23,1’inin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

Yabancıların vatandaşlık edinimi için aldığı gayrimenkuller 10 bin 949 adet olurken, vatandaşlık için edinilen gayrimenkullerin adet bazında yüzde 79,6’sının İstanbul’dan edinildiği belirlendi.

 
Ülke bazında ilk üç İran, Irak ve Afganistan

Yabancıların 2020 yılı sonunda tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için Türkiye’de yaptıkları yatırımlara göre, ülke bazında ilk sırada İran yer aldı. İran’ı, Irak, Afganistan, Yemen, Çin, Filistin, Ürdün, Mısır, Libya ve Rusya Federasyonu izledi.
 
İstanbul ilk sırada

Yabancıların, 2020 yılsonu itibariyle tüm gayrimenkul çeşitleri bazında vatandaşlık edinimi için gayrimenkul edinimlerinde en çok tercih ettiği il ise İstanbul oldu. İstanbul’u sırasıyla Antalya, Ankara, Yalova, Mersin, Bursa, İzmir, Sakarya ve Tekirdağ takip etti.
 
İstanbul’daki yatırımların yüzde 38,3’ü vatandaşlık edinimi için

Megakent İstanbul’daki yabancı gayrimenkul yatırımı ise 22 bin 719 adet gerçekleşti. Bu yatırımın da, yüzde 38,3’ünün vatandaşlık başvurusu için edinilen gayrimenkullerden oluştuğu belirlendi. 2020 yılsonunda yabancıların tüm gayrimenkul bazında vatandaşlık edinimi için İstanbul’daki yatırımlarında ise ilk sırayı İran aldı.  Bu ülkeyi Afganistan, Irak, Çin, Yemen, Filistin, Ürdün,  Mısır, Libya ile Pakistan takip etti.  Aynı dönemde yabancıların vatandaşlık edinimi için İstanbul’daki gayrimenkul yatırım tercihlerinde Esenyurt, Başakşehir ve Beylikdüzü ilçeleri ilk üçte yer aldı. Bu ilçeleri de sırası ile Bağcılar, Avcılar, Sarıyer, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy ve Kadıköy izledi.