Konut Haberleri
29 Eki 2017 12:12 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

Yabancılara konut satışını yasaklıyorlar!

Yeni Zelanda yabancılara konut satışını yasaklıyor. Nedeni ise hızla artan konut fiyatları...

Yabancılara konut satışını yasaklıyorlar!
Yabancı yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği Yeni Zelanda konut fiyatlarında yaşanan hızlı artışı önlemek için yabancılara konut satmama kararı aldı.  

Kendi vatandaşlarının konut alımında zorlanmasını neden gösteren Yeni Zelanda hükümeti yaşanan olumsuzluğa son verebilmek adına yabancılara konut satışına yasak getirme kararı aldı. Ancak yasak kararı Yeni Zelanda ‘da yaşayan yabancıları kapsamayacak ve sadece Yeni Zelanda vatandaşı olmayan yabancıları kapsayacak.
 
YERLİ HALK KONUT SAHİBİ OLAMIYOR
 
Gerek son derece düşük olan Yeni Zelanda yaşam masrafları gerekse de Yeni Zelanda da yaşamak istiyorum diyen kişilerin sayılarının büyük oranda artması ile beraber ülke yoğun göç alırken artan nüfus konut sektörünün de hareketlenmesine neden oldu. Yabancıların Yeni Zelanda satılık arazi ve konut taleplerinin büyük oranda artması ülkedeki taşınmaz fiyatlarının hızla artmasına neden olurken yaşanan bu artış yerli halkın konut sahibi olmasını oldukça zorlaştırdı.
 
İKİ KAT ARTTI

Ülkenin yoğun göç almaya başladığı 2008 yılından bu yana konut fiyatları nerede ise 2 katına ulaşırken sonunda hükümet çareyi yabancılara konut satışının yasaklanmasında buldu. İktidar partisinin muhalefet partileri ile uzlaşmaya vardığı ve bundan sonra Yeni Zelanda vatandaşı olmayan kişilere konut satışının yasaklanacağı kanun teklifi önümüzdeki günlerde parlemontaya sunulacak ve onaylanarak yürürlüğe girecek. Ardından yabancılara konut satışı resmi olarak yasaklanacak ve ülkede yerleşim gösteren yabancıların dışında kalan vatandaşlık almayan kişilere gayrimenkul satışı yapılamayacak.