Konut Haberleri
14 Tem 2015 09:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:56

Yabancı yatırımcı rotayı Ankara'ya çevirdi!

Ankara'da son dönemde yeni projelerin gelişmesi yabancı yatırımcının bölgeye ilgisini artırdı

Yabancı yatırımcı rotayı Ankara'ya çevirdi!
İstanbul’un konut yatırım hacmi ve birim fiyatlarda ulaştığı doygunluk nedeniyle yabancı yatırımcı rotasını Ankara’ya çevirdi. Komşu ve çevre ülke yatırımcılarının son dönemde sıklaşan fizibilite çalışmalarına dikkat çeken Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Ankara’da gayrimenkul sektörünün önümüzdeki 10 yılda giderek artacak yabancı ilgisi paralelinde hızlı bir büyüme potansiyeli taşıdığını kaydetti.

1 YILDA YÜZDE 52 ARTIŞ

Köksal Ünal, konut piyasasındaki gelişmeleri değerlendirirken, Ankara’nın ilk beş ayda yabancılara konut satışlarının en fazla artış gösterdiği illerin başında geldiğine dikkat çekti. Geçen yılın Ocak-Mayıs döneminde yabancılara 133 adet konut satılırken, bu yıl aynı dönemde sayının yüzde 52 artışla 202 adede ulaştığına işaret eden Ünal, yabancı yatırımcının gözdesi İstanbul’daki artışın yüzde 2,9, ülke genelindeki artışın ise yüzde 19 olduğunu belirtti.

PROJELER YATIRIMCININ İLGİSİNİ ARTIRDI

Başta Körfez ülkeleri olmak üzere yabancı gayrimenkul fonlarının yatırım planları kapsamında değerlendireceği iller arasında, Ankara’nın giderek öne çıkacağını ifade eden Ünal, "İstanbul’da yatırıma uygun alanlar tükenme noktasına yaklaştı, metrekare fiyatları da doygunluğa erişti. Şimdi yabancı yatırımcı rotayı Anadolu kentlerine çevirecektir. Ankara ekonomisi; sanayi, eğitim, yeni sağlık yatırımları, sağlık turizmi ve inşaat yatırımları ile ciddi bir kalkınma ve gelişme içinde. Yapımı devam eden YHT ve otoyol gibi projelerin hayata geçmesiyle Ankara yabancı yatırımcı nezdinde oldukça cazip hale getirecek” dedi.