Konut Haberleri
01 Tem 2019 10:03 Son Güncelleme: 01 Tem 2019 10:23

Yabancı bu kez Türkiye'ye konut yapmaya geliyor

Türkiye’nin yabancı konut alıcısının radarına girmesinin ardından yabancı yatırımcı da kolları sıvadı. 35 yıldır Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan’da birçok projeye imza atan Masar İnşaat 425 milyon TL’lik yatırımla Türkiye’ye geldi.

Yabancı bu kez Türkiye'ye konut yapmaya geliyor

Suriye, Mısır ve Suudi Arabistan’da çok sayıda dev projeye imza atan Masar İnşaat, Türkiye pazarına iki konut ve 2 turizm projesiyle giriyor. Kendi öz kaynaklarından oluşan finansal gücünü, tecrübesiyle birleştiren şirket, 2019’da ilk etapta Düzce ve İstanbul-Pendik ’de yaklaşık 425 milyon TL’lik bir yatırımla iki projeye imza atacak. Bolu ve Akdeniz’de gerçekleştirmeyi planladığı iki dev tatil köyü projesini de bu yıl içinde olgunlaştıracak. Masar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmad Ghassan Altınawı, Türk inşaat sektörünün büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

TÜRKİYE BİR ALTIN MADENİ

Tüm operasyonları ve finans kaynaklarını Türkiye üzerinden yönetme kararı aldıklarını vurgulayan Altınawı, “Türkiye, hem yatırım hem de yaşamak için çok doğru bir ülke. Bugün Avrupa’nın herhangi bir yerine ya da Amerika’ya gitseniz, yeni yapılanmaya ilişkin çok az şey görürsünüz. Oysa dev ulaştırma, kentsel dönüşüm ve inşaat projeleri Türkiye’nin çehresini geliştiriyor. Üstüne üstlük; olağan üstü doğası, coğrafi konumu ve kültürel çeşitliliğiyle adeta bir altın madeni! Bu nedenlerden ötürü rotamızı Türk gayrimenkul ve inşaat sektörüne çevirdik” ifadelerini kullandı.

KİRA ÖDER GİBİ EV SAHİBİ YAPACAK

Türkiye’deki operasyonları aracılığıyla Türkiye’nin en iyi 10 inşaat firması arasında yer almayı hedefleyen şirket, bundan 5 ay önce Düzce’de temellerini attığı projesini yılsonunda teslim edecek. 65 milyon TL’lik yatırımla 18 bin metrekare arazi üzerinde yükselen, 228 adet daire ve 16 ticari alandan oluşan projede ayrıca kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün olacak. Masar İnşaat’ın 360 milyon TL yatırımla hayata geçireceği Pendik’teki 100 dairelik ada manzaralı kentsel dönüşüm projesi de özellikle lokasyon avantajıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.