Konut Haberleri
13 Mayıs 2016 10:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:19

WHO açıkladı! En temiz hava Giresun'da

Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre Türkiye'de en temiz hava Giresun'da bulunuyor. Hava kirliliğinin en yoğun olduğu bölgeler arasında ise Batman ve Hakkari ilk sıraları alıyor.

WHO açıkladı! En temiz hava Giresun'da
Şehir trafiği ve çevresel faktörlerden dolayı kirli hava hayatımızda yer ediniyor. Ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yayınladığı rapora göre, Türkiye'de havası en temiz şehir Giresun olurken hava kirliliğinin en yoğun olduğu iller ise Batman ve Hakkari oldu.

103 ülkede bulunan yaklaşık 3 bin şehirdeki hava kirliliği oranlarını açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO),  Türkiye’de hava kirliliğinin en yoğun olduğu kentleri Batman ve Hakkari olarak açıkladı. Sıralamaya göre Türkiye'nin en temiz kenti ise Giresun oldu.

WHO, hava kirliliği için metreküpe düşen partikül oranını 20 birim olarak belirlerken Batman ve Hakkari'de 109 birimlik hava kirliliği saptandı.  Giresun 12 birimle Türkiye’nin havası en temiz şehri olurken raporda İstanbul’daki hava kirliliği 53 birim, İzmir’deki 49 birim ve Ankara’daki ise 77 birim olarak tespit edildi.

Türkiye’de kentlerin büyük bir kısmı WHO’nun ideal rakamlarının gerisinde kaldı.

Dünyada hava kirliliğinin son 5 yılda yüzde 8 oranında arttığı belirtilirken kirliliğin en fazla olduğu 30 kentin 16’sının Hindistan’da yer aldığı belirlendi.

Dünya’da hava kirliliğinin en yüksek olduğu kent iseyaklaşık 600 birimle Nijerya’nın Onitsha kenti oldu. Arıca rapora göre, Çin'de hava kirliliği oranlarında 2011 yılından bu yana ciddi gerileme meydana geldi.