Konut Haberleri
30 Mar 2016 12:47 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Vize muafiyeti için tarih belirlendi

Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Avrupa Birliği ile türkiye arasında imzalanacak olan vize muafiyeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Vize muafiyeti için tarih belirlendi
Türkiye'de milyonlarca kişinin beklediği vize serbestiliğinin detayları gelmeye devam ediyor... Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanması an meselesi olan vize muhafiyeti konusunu tüm detayları ile Habertürk TV'ye anlattı.

En geç 1 Temmuz 2016 tarihinden itibaren Schengen Bölgesi'nde vizesiz seyahta etme hakkını elde edecek diyen Koru'nun sözlerinden satırbaşları şöyle;

* 26 Avrupa ülkesinin kapıları vizesiz olarak Türkiye vatandaşlarına açılmış olacak" dedi. Vize muhafiyeti ile 180 gün içerisinde 90 gün boyunca bu ülkelere vizesiz seyahat edebilebilecek.

* Vize muhafiyeti için Avrupa Birliği'nin belirttiği 72 kriterin 5-6 tanesi son 10 gün içerisinde çıkarılan kişisel verilerin korunması kanunu ile tamamlanmış oldu.

* Haziran ayı itibari ile verilecek olan pasaportlarda Avrupa Birliği tarafından talep edilen biyometrik veriler olacak.