AVM
27 Kas 2013 13:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:42

Vialand'ın hedefi 2 milyon ziyaretçi!

Vialand Tema parkı hafta içi günlük ortalama 4 bin, hafta sonu 6-7 bin ziyaretçi ağırlarken bu rakamları bayram ve özel tatillerde günlük 10 binin üzerine taşımayı başardı.

Vialand'ın hedefi 2 milyon ziyaretçi!
Vialand, misafirleriyle kucaklaştığı bu ilk sezonda Türkiye'ye ilk kez getirilen Roller Coaster (Maceraperest), King Kong, Adalet Kulesi, Çılgın Nehir, Viking, Zindan, Safari Tüneli, Minik Kaşifler gibi onlarca eğlence ünitesiyle, ziyaretçilerilerine bambaşka ve unutulmaz bir eğlence deneyimi yaşattı. 600.000 m² (yaklaşık 100 futbol sahası) büyüklüğünde bir alanda, 1 milyar 150 milyon TL yatırım bedeliyle tema park, AVM, gösteri merkezi ve şehir parkını dünyada ilk defa biz bir arada ziyaretçilerin hizmetine sundu. Tema parkı da hafta içi günlük ortalama 4 bin, hafta sonu 6-7 bin ziyaretçi ağırlarken bu rakamları bayram ve özel tatillerde günlük 10 binin üzerine taşımayı başardı. Sadece kurban bayramı döneminde 90 bin kişi Vialand'de dünya standartlarında tema park eğlencesinin keyfini yaşadı. 6 ay içerisinde görünen bu yoğun ilgi sayesinde yaklaşık 500 bin kişiyi yani yarım milyon ziyaretçiyi ağırladı. Bu ilgiden en çok adrenalin üniteleri nasibini aldı. 250 bini aşkın kişi Roller Coaster heyecanını Türkiye'de ilk kez deneyimleme şansı buldu. 500 bin kişi Viking'ten, 150 bin kişi Adalet Kulesi'nden heyecanlı bir düşüş yaşarken, 400 bin kişi Çılgın Nehir'de rafting deneyimi yaşadı. Ziyaretçilerimizin yaklaşık yüzde 40'ını ise farklı ülkelerden gelen turistler oluşturdu.

Tema park için sezonda 2 milyon ziyaretçi ağırlama hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen Vailand, 1 Aralık 2013 tarihi itibariyle yeni sezon için hazırlıklarına başlıyor. Kapılarını tekrar açacağı bahar sezonunda onlarca eğlence ünitenin yanı sıra Avrupa'nın en büyük ikinci, dünyanın ise en büyük dördüncü Roller Coaster'ı (Nefeskesen) ve çok büyük bir prodüksiyonla hayata geçirdiği Fatih'in Rüyası isimli ünitemizle sizleri karşılayacak. Nefeskesen isimli yeni Roller Coaster'ımız sadece 3 saniyede 110 km hıza ulaşabiliyor. 48 metre yükseklikte hızlı tren heyecanını yaşatacak olan iddialı adrenalin ünitemiz CNN International tarafından bu yıl dünyanın en heyecan verici ilk 4 Roller Coaster'ı arasında gösterildi. Avrupa mimarisi ile tasarlanmış 115 farklı cephede 250 mağaza sunan açık hava konseptindeki AVM'mizde açıldığı günden itibaren yerli ve yabancı milyonlarca kişiyi ağırlamanın gururu içindeyiz. Bayram tatillerinde sadece bir haftada 1 milyon kişi açık hava konseptli alışveriş merkezimizde alışveriş yapmanın zevkini yaşıyor. VIALAND alışveriş caddelerindeki etkinlikleri, sanatsal faaliyetleri, AVM'deki mağazaların birbirinden avantajlı kampanyaları ve ziyaretçilere yönelik özel aktiviteler tüm yıl boyunca artarak sürecek. Özellikle yılbaşında, yeni yıl dekorasyonuyla ziyaretçileri büyülerken, özel kampanyalarla alışverişi gerçek bir keyfe dönüştürmeyi planlıyror. Dünyada yeni bir akım olan “Trick Art” isimli sanat dalının çok özel eserlerinin sergileneceği canlı müzede büyük bir ilgi bekleyen Vailand, ziyaretçilerine ilkleri yaşatmayı seviyor.