Konut Haberleri
07 Haz 2016 10:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:24

Vezneciler'de patlama! 11 kişi hayatını kaybetti

Sabah 08.40 civarında yaşanan polis aracına yönelik patlama acı bilanço ortaya çıkmaya başladı.

Vezneciler'de patlama! 11 kişi hayatını kaybetti
İstanbul sabaha acı ile uyandı. Yine patlama yine kan yine can gitti. İstanbul Vezneciler'de, Celal Ağa Konağı Oteli önünde şiddetli bir patlama oldu. Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada 7 polis şehit oldu, 4 vatandaş hayatını kaybetti.



İstanbul'un Vezneciler semtindeki Şehzadepaşa Caddesi'nde saat 08.40 sıralarında, Çevik Kuvvet'i taşıyan otobüsün geçişi sırasında büyük bir patlama meydana geldi.

Saldırı anında iki Çevik Kuvvet otobüsünün bölgeden geçtiği belirtildi. Celal Ağa Konağı Oteli önünde meydana gelen patlamanın hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.



İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Yaralı polislerin tedavileri Çapa ve Cerrahpaşa'da yapılıyor. Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.



Patlamanın meydana geldiği cadde trafiğe kapatılırken, Yenikapı-Hacıosman metrosunun Vezneciler istasyonunda hizmet vermiyor. 



İlk patlamadan bir süre sonra bir patlama sesi daha duyulduğu ve bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia edildi.
Ancak yetkililer bu patlamanın doğalgazdan değil, kontrollü bir şekilde bomba imha uzmanları tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Bomba imha ekipleri, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yapıyor. Beyaz minibüsün kontrollü şekilde patlatılacağı öğrenildi.