Sektörel
19 Ağu 2013 14:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:33

Vestel çalışanları mezun oldu, diplomalarını Ahmet Zorlu’dan aldı

Vestel, özyeğin üniversitesi akademisyenlerinin eğitim verdiği Yönetici Yetiştirme Programı ve Teknoloji Akademisi'nden 59 yeni mezun verdi

Vestel çalışanları mezun oldu, diplomalarını Ahmet Zorlu’dan aldı
Vestel, Özyeğin Üniversitesi akademisyenlerinin eğitim verdiği Yönetici Yetiştirme Programı ve Teknoloji Akademisi’nden 59 yeni mezun verdi. Mezuniyet törenine katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel Teknoloji Akademisi’ni başarıyla tamamlayan yönetici adaylarının ülkemizin küresel arenada daha güçlü bir şekilde var olmasında önemli bir rol üstleneceğini belirtti. 
 
Vestel’in genç yeteneklere yönelik Yönetici Yetiştirme Programı ve deneyimli mühendislere yönelik Teknoloji Akademisi yeni mezunlarını verdi. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan’ ve Özyeğin Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Esra Gençtürk’ün  katılımıyla düzenlenen törende 59 Vestel çalışanı diploma aldı. Üçüncü dönemini tamamlayan Vestel Yönetici Yetiştirme Programı’ndan 27, ilk dönemini tamamlayan Vestel Teknoloji Akademisi’nden 32 çalışan mezun oldu. 
 
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu diploma töreninde yaptığı konuşmada toplumsal ve ekonomik gelişme için çalışanların gelişimlerine katkıda bulunmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Eğitim programlarımızla kendi yöneticilerimizi yetiştirmenin yanı sıra çalışanlarımızın gelişimlerine sürekli olarak destek oluyoruz. Vestel’in birçok kuruma ilham veren başarı öyküsünü çalışanlarımızın bilgisiyle harmanlayarak bir dünya markası olan Vestel’i daha da güçlü kılıyoruz.”
 
“Vestel bir başarı hikâyesidir”
 
Vestel’in başarı hikâyesinin herkese yol gösterici olduğunu belirten Zorlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Zorlu Grubu olarak ,“Ülkem, işim, ailem…” bakış açısıyla 60 yılı geride bıraktık. Önümüzdeki süreçte de Ar-ge’ye ve tasarıma verdiğimiz önem ile daha da ileri gitmeye devam edeceğiz. 60 yıl boyunca olduğu gibi saygın, dürüst ve güvenilir bir kurum olarak, sadece kendi kurumumuz ve çalışanlarımız için değil, ülkemiz için, içinde yaşadığımız toplum için, hep birlikte değer yaratmaya devam edeceğiz.”
 
Vestel İşletme Akademisi Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle açılacak
 
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Özyeğin Üniversitesi’nin akademik desteğiyle eğitimi çalışanların ayağına getirdiklerini belirterek şunları ifade etti:
“Bu yıl ilk mezunlarını veren Vestel Teknoloji Akademisi ile makina, elektrik-elektronik, bilgisayar ve endüstri mühendislerimize Özyeğin Üniversitesi akademisyenlerinin kurumumuzun ihtiyaçlarına göre özel oluşturduğu yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim görme olanağı tanıyoruz. Önümüzdeki dönemde MBA eğitimine yönelik Vestel İşletme Akademisi’ni de açacağız.”
Vestel Teknoloji Akademisi’nde yaklaşık 2,5 yıla yayılan eğitimler, Özyeğin Üniversitesi’nin akademik kadrosu tarafından haftada iki gün veriliyor. 2013’te 32 mezun veren Vestel Teknoloji Akademisi’nde 107 Vestel çalışanı da eğitimlere devam ediyor.
 
Vestel geleceğin yöneticilerini yetiştiriyor
 
Vestel’in bu yıl üçüncüsünü tamamladığı Vestel Yönetici Yetiştirme Programı 2013 yaz döneminde 27 mezun verdi. Vestel bugüne kadar düzenlediği üç Yönetici Yetiştirme Programı’yla 79 üniversite mezununa yönetici adayı olarak iş imkânı sundu. 
Pek çok aşamadan geçerek Vestel bünyesine katılan genç yetenekler,   işe girdikleri günden itibaren Özyeğin Üniversitesi’nin akademik desteğiyle yürütülen Yönetici Yetiştirme Programı’nda dört aylık teorik eğitim alıyorlar. Yönetici adayı gençler teorik eğitimlerini takiben tüm Vestel şirketlerini kapsayan bir buçuk aylık bir staj döneminden sonra  görevlerine başlıyorlar.