Ekonomi
28 Şub 2015 09:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:25

Vergide kupa Turkcell'in!

2013’te 591 milyon TL tutarında Kurumlar Vergisi ödeyen Turkcell, rekortmenliğine imza attı

Vergide kupa Turkcell'in!
Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça’ya Turkcell’in 2013’teki birinciliğinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

Turkcell yönetimiyle biraraya gelen Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanı Bülent Sarıgül, şunları söyledi:
“Turkcell pek çok alanda öncü olduğu gibi vergi konusunda da ülkemizdeki tüm kurumlara örnek olacak olan bir başarıya daha imza attı. Geçtiğimiz yıllarda da vergi rekortmenlikleri yaşamış olan Turkcell bir kez daha bu gururunu sürdürmüştür. Türkiye’ye yaptığı katkıyı vergi alanındaki katkısı ile de perçinleyen Turkcell’i ve tüm çalışanlarını kutluyorum.”

25 milyar TL yatırım
Sektörünün ve İstanbul’un yanı sıra özel sektör genelinde de vergi rekortmeni olduklarını ifade eden Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, şöyle dedi:
“Türkiye’ye sadece altyapımızla ve teknolojimizle değil, ödediğimiz vergilerle de hizmet sunmanın haklı gururu yaşıyoruz. Ekonomiye ciddi kaynak sağlamaya devam ediyoruz. 20 yılda Hazine’ye vergi ve mali yükümlülük karşılığı olarak 60 milyar TL ödedik. 20 yılda 25 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık.”
Akça, “Turkcell bundan sonra da Türkiye’ye katkısını artırarak sürdürecek. Türkiye’ye fayda sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.