Konut Haberleri
05 Ağu 2016 08:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:32

Vergi prim borçlarına 36 ay taksit!

Başbakan Yıldırım, vergi borçlarına gelen yapılandırmayla ilgili yaptığı açıklamada vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendirileceğini belirtti.

Vergi prim borçlarına 36 ay taksit!
Başbakan Binali Yıldırım, “Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Mahkemeler ile işiniz olmayacak. Oturacaksınız, Maliye ile anlaşacaksınız. Yeni bir sayfa açacaksınız. Birikmiş vergi cezalarının, gecikme cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz” dedi.

Köşkü’nde düzenlenen Oda ve Borsa  Başkanları İle İstişare Toplantısı’nda konuşan Yıldırım, “İşletme kayıtlarını düzeltme imkânı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz. Gizli saklı bir şey yok. Helalleşeceğiz. Ondan sonra aynı işe devam yok. Tamam mı? Tamam anlaştık” diye konuştu. Varlık barışına ilişkin açıklamalar da yapan Yıldırım, şunları söyledi:

“Varlık barışı. İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar. Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Gelsin olması gereken yerde olsun. Şüpheci bakış açısından destekleyen ve yanında olan yönetim anlayışına gidiyoruz. Daha fazla yatırım üretim olsun. Devlet işlerinize karşı hafiyelik yapmayacak destek verecek. Bakış açısı değişikliğine gidiyoruz. Darbe girişimi ekonomimizi bozamamıştır.”
Etiketler: