Ekonomi
02 Tem 2014 12:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:26

Ver kurtul! Bu kadar paranız varsa asla uyuyamazsınız!

28 milyar dolarlık kişisel servetle Asya'nın en zengin işadamlarından Çinli Li-Ka-shing, ülkesinde gelir eşitsizliğinin artması ve halkın umutsuzluğunun uykularını kaçırdığını söyledi

Ver kurtul! Bu kadar paranız varsa asla uyuyamazsınız!
Shantou Üniversitesi’nde konuşan Cheung Kong Holding’in 86 yaşındaki Başkanı Li Ka-shing, en büyük sıkıntısının ise ülkesinde zenginler ve fakirler arasındaki gelir farkının her geçen gün biraz daha artması olduğunu belirtti. 28 milyara dolara yakın kişisel serveti bulunan Li, gelir eşitsizliğine çözüm bulunmazsa, bunun, küresel ekonomide yeni bir normal olarak kabul edileceğini belirtti. İşadamı, Çin hükümetini bu soruna çözüm bulması için harekete geçmeye de davet etti.


Hong Kong’da her 5 kişiden birinin yoksulluk sınırının altında olduğunu, bu durumun insanların birarada yaşamasını imkansız hale getireceğini savunan Li, “İnsanlar sisteme karşı inancını giderek yitirecek, umutsuzluğa kapılacak” ifadesini kullandı. Çinli turistlere karşı çıkan Hong Kong’luları da eleştiren Li, turistlerin ekonomiye destek olduğunu savundu.