Konut Haberleri
07 Kas 2015 09:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:43

Venedik'in 'Türk Saray'ı lüksün merkezi oldu!

İşadamı Selim Uyar, Venedik’te 150 milyon euroya satın aldığı oteli için işletmecisi olarak Kempinski’yi seçti. Ada üzerindeki saray otel, Kempinski’yle lükste çıtasını daha fazla yüksltecek.

Venedik'in 'Türk Saray'ı lüksün merkezi oldu!
İtalya Venedik’te bulunan San Clemente Palace Venedik oteli artık lüks otel yönetim zinciri Kempinski işletecek. Permak Group Yönetim Kurulu Başkanı Selim Uyar’ın, 2013’de renovasyon bedeli dahil 150 milyon euro’ya satın aldığı ada otelin yönetimini daha önce St. Regis yapıyordu.
Otelin sahibi Permak Group ve Kempinski otelleri arasında bu amaçla yönetim anlaşması imzalandı. Venedeik’te ünlü San Marco Meydanı’na tekneyle sadece on dakika uzaklıkta bulunuyor. Şu anda 190 oda ve süite sahip olan tarihi saray otel, 3 Kasım itibariyle Avrupa’nın en eski lüks otel grubunun portföyünde yerini aldı.
Kış sezonunun ardından, 24 Mart 2016 tarihinde San Clemente Palace Kempinski Venice olarak kapılarını açacak olan otel, güzel bahçeler, tarihi anıtlar ve 12. yüzyılda yapılmış güzel bir kilisenin bulunduğu yedi hektardan geniş bir alana yayılmış bu özel adada konuklarını ağırlamaya hazır olacak.

Yeni restoran konsepti
Kempinski Hotels CEO Yardımcısı ve Grup Geliştirme Yöneticisi Markus Semer, “Kempinski portföyüne uyan bir otel varsa bu kesinlikle San Clemente Palace’dır. Berlin’deki Hotel Adlon Kempinski, Münih’teki Hotel Vier Jahreszeiten Kempinski, St. Moritz’teki Kempinski Grand Hotel des Bains ve İstanbul’daki Çırağan Palace Kempinski gibi diğer harikulade otellerimiz arasında yerini alan bu şık ve etkileyici saray otel, Avrupa’daki konumumuzu güçlendiriyor” dedi.
Yeni işletmeci nedeniyle büyük bir heyecan duyan Permak Group Başkanı Selim Uyar ise, Kempinski’nin çok eskilere dayanan Avrupa otelleri geleneği, lüksü ve elbette yönetim uzmanlığıyla tanındığını belirterek, “Kempinski’nin San Clemente Palace’ı çok daha tanınır ve tercih edilir hale getireceğinden eminim. Önümüzdeki sezon itibariyle konuklar, sıcak Kempinski hizmeti, yeni ve etkileyici restoran konseptleri ve tam anlamıyla lüks bir konaklama ile karşılaşacak” diye konuştu.



Büyük yatırım

İtalya’daki doğrudan en büyük Türk yatırımına imza atan Selim Uyar, geçen süreçten de çok memnun. İlk olarak manastır olarak inşa edilen daha sonra askeri amaçlar dahil farklı şekillerde kullanılan adadaki bina ilk restorasyonunu da 2003 yılında geçirdi.



Düğünler ve kongre de var
San Clemente Palace Otel’in geçmişten gelen etkileyici özellikleri ve modern bir Venedik tasarımı var. Otel, San Clemente Adası’nda. Yüzyıllar öncesine dayanan bir parkın, eski avluların ve anıtsal yapıların arasında yer alıyor. 190 odanın ve süitin tamamı, tarihi Venedik zamanlarını hatırlatan modern bir tarzla donatılmış. Üç restoran ve üç bar, gurme zevklere hitap ediyor.
Otelde aynı zamanda, 400 kişiye dek misafir kapasitesine sahip altı toplantı salonu bulunuyor. Tüm kompleks ve çevresindeki alanlarla birlikte 1200 konuğa dek ağırlama kapasitesi sunan manzaralı tarihi ortam, düğünler ve diğer kutlamalar içinse ideal bir alan.