Ekonomi
07 Tem 2014 09:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:28

​Vekilime özel ‘Kuru Temizleme’...

Milletvekillerinin yeni makam odalarının bulunduğu hizmet binasında açılan kuru temizlemeci kepenkleri indirince fırsatçılara gün doğdu....

​Vekilime özel ‘Kuru Temizleme’...
Milletvekillerinin yeni makam odalarının bulunduğu hizmet binasında açılan kuru temizlemeci, piyasanın dörtte bir fiyatına hizmet verince, çuvalla gelen yorganlar ve bavulla getirilen kıyafetlerle uğraşmak zorunda kalmıştı. Şirket yoğun ilgiye yetişemeyince önce milletvekilleri dışında personelden kıyafet alımını durdurmuş, ancak bu kez bavullar “milletvekili tarafından gönderilince” son çare olarak da kepenkleri indirmişti.

Milletvekilleri ve personelin düşük fiyatlar nedeniyle başta memnun olduğu kuru temizleme hizmeti, şimdi TBMM’de herhangi bir kuru temizlemeci bulunmaması nedeniyle tam bir krize döndü. Tabii bu krizi fırsata çeviren uyanık yatırımcılar da yok değil. TBMM’deki yoğun talep ve TBMM yerleşkesi içindeki kuru temizlemecinin kepenk kapatmasıyla Ankara’da hizmet veren pek çok kuru temizlemeci Meclis’teki müşteri potansiyelini çekebilmek için çeşitli tanıtımlar yapmaya başladı.

Öyle ki milletvekilli odalarına tanıtım broşürleri bırakıldı. Hatta bazı şirketler, milletvekilleri ve TBMM personeline “özel tarifeler uygulayacağını” belirterek müşteri kazanmaya çalıştı. Sokaktaki yurttaşa değil milletvekiline özel kampanya yapan şirketlerden birinin vekil odalarına bırakılan tanıtım broşüründe milletvekilleri ve TBMM personeline uygulanacak özel tarife hakkında şu bilgiler verildi:

“Takım elbise 25 TL yerine 15 TL; pantolon, pilesiz etek, gömlek, kazak, t-shirt 11 TL yerine 6 TL; ceket, mont, pileli etek, bluz 14 TL yerine 9 TL; palto, pardesü, kaban, elbise 17 TL yerine 13 TL.”

Daha önce yoğunluk ve garip isteklerle baş edemediği için kepenk kapatan Meclis’teki kuru temizlemecide bir takım elbiseyi 6 TL’ye temizleten milletvekilleri ve personelin özel tarife fiyatlarını pahalı bulduğu konuşulurken, biz de haklı olarak “Vekiller bu fiyatları pahalı buluyorsa, sokaktaki vatandaş ne yapsın” diye sormadan edemiyoruz.
Cumhuriyet