Konut Haberleri
16 Kas 2017 08:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Ve lojmanlar satılıyor!

Kamuoyunda tartışma yaratan devlet lojmanlarının satışı torba yasayla Meclis'ten geçti. Buna göre, konutlar Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleyle satılacak.

Ve lojmanlar satılıyor!
Devlet lojmanları ekonomiye kazandırılıyor. Bazı Vergi Kanunları İle Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 3. bölümünde yer alan 17 maddeyle birlikte lojmanların satışı da kabul edildi. 
 
DEVLET İHALE KANUNU ÇEVRESİNDE 

Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılanlar hariç olmak üzere genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin, döner sermayelerin, fonların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hariç özel kanunla kurulmuş diğer kamu idarelerinin, KİT'lerin ve bunların bağlı ortaklıkları ile müesseselerinin ve sermayesinin yüzde 50'den fazlası kamuya ait diğer ortaklıklar ve şirketlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan kamu konutları ekonomiye kazandırılacak. Konutlar, Devlet İhale Kanunu çerçevesinde ihaleyle satılacak.
 
Gayrimenkullerin satışından elde edilen gelirler, genel bütçeli idarelerde ilgili idarenin merkez muhasebe birimi hesaplarına aktarılacak ve özel gelir kaydedilecek.
 
Kazanılan bu gelirler, öncelikle personelinin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanacak.
 
ÖNCELİKLİ ALIM HAKKI OTURAN KİŞİNİN

İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarında oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak.
 
İhale bedeli, öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya 4 yıla kadar kanuni faiziyle taksitli ödenebilecek. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak.
 
Lojmanda oturan kişinin konutu almak istememesi durumunda konutu 2 ay içerisinde boşaltması gerekiyor.