Konut Haberleri
06 Ağu 2014 07:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:37

Ve Fikirtepe inatçısı imzayı attı! Bakın kaç daire alacak

Kentsel dönüşümüm simgesi haline gelen Fikirtepe’deki ev için imza atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin bir araya getirdiği Vartaş Yapı ve inatçı ev sahibi Alaaddin Demirel el sıkıştı

Ve Fikirtepe inatçısı imzayı attı! Bakın kaç daire alacak
İstanbul Fikirtepe’de yapılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşaat şirketi ile anlaşma imzalamayan hak sahibi Alaaddin Demirel ikna oldu. Hürriyet Gazetesi’nin gündeme getirdiği haberde 30 bin metrekare arsa ortasında kalan bina kentsel dönüşümün simgesi haline geldi. Bölgede 4 yıldır kentsel dönüşüm projeleri devam ederken son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek acele kamulaştırma kararı aldığını açıkladı. Bakanlığın süreci hızlandırmak için attığı adım sonrası bir araya gelen Vartaş Yapı yöneticileri ve Alaadin Demirel önceki gün akşam yüzde 50-50 üzerinden anlaşma imzaladı.

5 DAİRE ALACAK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alaadin Demirel ile kendilerini bir araya getirdiğini belirten Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, “Dün (4 Ağustos Pazartesi) Alaaddin Bey ile sabah saatlerinde buluştuk ve görüşmemiz akşam saat 10’a kadar sürdü. Sonunda aynı ada üzerindeki 584 hak sahibi ile aynı şartlarda yüzde 50-50 hak oranı ile anlaşma yaptık. Alaaddin bey ortalama 90 metrekareden 5 daire sahibi olacak. Yıkımı birkaç gün içinde yaparız. İmza atmayan hak sahiplerinin sorunu da kamulaştırma ile giderilecek ve yeni projemize başlayacağız” dedi.

Alaaddin Demirel Vartaş Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Barata ile el sıkıştı.

25 aydır bölgedeki ev sahiplerini tahliye edip yeni proje için beklediklerini belirten Barata, bu süre boyunca hak sahiplerine aylık 640 bin TL kira ödediklerini kaydetti. Barata Fikirtepe’deki yeni projelerinde bin 100 konut planladıklarını kaydetti.

YIKIMLAR BAŞLADI
Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecinde terk edilen harabe binalara Suriyeli mülteciler ve evsizler yerleşmişti. Bölge halkının şikayetleri üzerinde yıkım belgelerini alan inşaat şirketleri binaları içinde yerleşim olmasını engellemek amacıyla yıkmaya başladı.