Konut Haberleri
18 Mayıs 2014 03:49 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:03

Varyap konutta rotayı Bodrum'a çevirdi

Varyap vites büyüttü. Şirket, Bodrum’a biri malikâne bir diğeri tropikal otel olmak üzere iki proje yapacak. İstanbul’da ise Ataşehir, Bakırköy ve Zeytinburnu’nda karma yapılı projeler geliştirecek.

Varyap konutta rotayı Bodrum'a çevirdi
İstanbul’da özellikle Anadolu yakasında projeler geliştiren Varyap rotasını Bodruma çevirdi.

Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, Yalıkavak Evleri ismiyle Bodrum’da fark yaratacak bir proje geliştirdiklerini söyledi. 24 adet malikâneden oluşan proje, 30 dönümlük arazi üzerinde geliştirilecek.Malikânelerin büyüklüğü 450 ile 1200 metrekare arasında değişecek. Teslimler 2015 yılında yapılacak.

Yurtdışındaki planlar arasında ise Kazakistan’da konut projesi bulunuyor. Erdinç Varlıbaş yurtdışından birçok ülkeden proje geliştirmeleri için teklif aldıklarını söyledi.

Gelen teklifleri titizlikle incelediklerini aktaran Varlıbaş; “Kazakistan’da bir proje geliştirme aşamasına geldik. Kazakistan’ın önde gelen finans kuruluşları gayrimenkul yatırımcılarından gelen teklifleri değerlendiren şirketimiz Kazakistan projesine 2015 yılında başlamayı hedefliyor” dedi.

Şir­ke­tin Bod­rum ya­tı­rım­la­rı otel ile de­vam ede­cek. Ya­lı­ka­va­k’­ta 24 dö­nüm ar­sa için­de yük­se­le­cek otel, tro­pi­kal tu­rizm kon­sep­tiy­le iş­le­ti­le­cek. İş­let­me için dün­ya­nın en iyi otel iş­let­me­ci­le­rin­den bi­ri ile el sı­kı­şı­la­cak.

Dün­ya ça­pın­da lüks hiz­met su­na­cak ve yük­sek ge­lir sa­hi­bi ya­ban­cı tu­ris­ti he­def­le­yen otel, ka­pı­la­rı­nı ino­va­tif in­şa­at tek­nik­le­riy­le 2015’in yaz ay­la­rın­da aça­cak.

Yeni yatırımlar için gerekli olan finansman ihtiyacı ise farklı modellerle sağlanacak. Metropol İstanbul’da yer alan alışveriş merkezinin inşaatı için gerekli sermaye, şirketin kendi payındaki hisseyi Albaraka Türk ile paylaşmasıyla çözülecek.

Şirket bu yıl içinde ayrıca tahvil ihracına da çıkacak. Şirket yönetiminde teknoloji alt yapısına ağırlık vereceklerini belirten Erdinç Varlıbaş, bu yolla verimliliği de  yüzde 10 ila 12 arasında artıracaklarını söyledi.

Şirketin İs­tan­bul aya­ğın­da Ata­şe­hir, Zey­tin­bur­nu ve Ba­kır­köy pro­je­le­ri yer alı­yor. Ata­şe­hi­r’­de ya­pı­la­cak pro­je Me­ri­di­an Park is­miy­le otel ve ofis bir ara­da kon­sep­tiy­le yük­se­le­cek. Av­ru­pa ya­ka­sın­da ise Ba­kır­köy ve Zey­tin­bur­nu pro­je­le­ri gün­de­me ge­le­cek. Her iki pro­je­ de top­lam 1000 üni­ten olu­şa­cak.