Konut Haberleri
06 Eyl 2017 15:17 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Uzungöl 'Macera Parkı'na 9 teklif

Trabzon Uzungöl'e yapılacak olan macera parkının ihalesi gerçekleştirildi. Yapım ihalesine 9 firma katıldı. Kazanan firmanın açıklamasıyla birlikte proje uygulanmaya başlanacak.

Uzungöl 'Macera Parkı'na 9 teklif
Trabzon Uzungöl'e yapılacak olan Tabiat Macera Parkı'nın yapım ihalesine 9 firma katıldı. Açıklamada, yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanda planlanan macera parkının yüksek ip parkuru, alçak ip parkuru, dev salıncak, tırmanma duvarları, survivor parkuru ve paintball alanı olmak üzere 6 ana bölümden oluştuğu kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın bölgedeki turizm çeşitliliğini artıracağını vurguladı.

Şehrin marka değeri yükselecek

Projenin doğayla bütünlük sağlayacak şekilde hazırlandığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Yerli ve yabancı turistler ile halkımızın dinlenme, eğlenme ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilmelerine yönelik planladığımız projenin en önemli amacı, bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmaktır. Bu önemli yatırım bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecek, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa sevgisi ve doğa sporlarını aşılayacak macera parkı, istihdama da katkıda bulunacaktır."