Konut Haberleri
24 Ağu 2017 16:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:23

Üsküdar'da kentsel dönüşüm atağı

Üsküdar'da kentsel dönüşüm projesi başlıyor. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ işbirliğiyle startı cumartesi günü verilecek çalışmalar kapsamında 4 mahalle dönüşecek.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm atağı
İstanbul'un deprem riski bulunan ilçelerinden Üsküdar'ın 4 mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmaları cumartesi günü başlıyor. 

İLK ETAPTA 4 MAHALLE

Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ
ve vatandaşlar arasında yapılan görüşmelerle varılan anlaşma sonucunda ilk etapta Yavuztürk, Güzeltepe, Kirazlıtepe ve Sultan Murat Mahallelerinde çalışma yürütülecek. 

400 HANE İKNA EDİLDİ

Çamlıca Camii’nin eteklerini hem camiyle uyumlu estetik bir görünüme hem de sağlam yaşam alanlarına kavuşturacak proje toplamda 750 haneyi ilgilendiriyor. Belediye ve ilgili kuruluşlar tarafından yapılan görüşmelerde 750 haneden 400’ü ikna edildi. 1.5 yıl gibi bir sürede tamamlanması planlanan dönüşümün maliyeti 500-600 milyon lira civarında olması planlanıyor. Dönüşümün maliyetinin yüzde 80’ini Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ karşılayacak kalan yüzde 20’lik kısmı ise 180 aya varan vadelerle vatandaş borçlanmasıyla karşılanacak.