Turizm
28 Eki 2020 17:30 Son Güncelleme: 28 Eki 2020 17:48

Urla-Çeşmealtı Yat Limanı yapılabilecek mi? Belediye ile Bakanlık karşı karşıya

2013 yılında onaylanan Urla - Çeşmealtı Yat Limanı imar planının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açılan davada 2016 yılında mahkeme kararıyla iptal edildi. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Urlalılar'a 'umut verdi': İnşallah konuyu bizzat takip ederek, yat limanının Urla’ya ve İzmir ekonomisine kazandırılması ve bir an önce sonuçlanması için bakanlığımız ile irtibat halinde olacağız.”

Urla-Çeşmealtı Yat Limanı yapılabilecek mi? Belediye ile Bakanlık karşı karşıya

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın başlattığı çalışmalardan olan Urla - Çeşmealtı Yat Limanı projesi hayata geçebilecek mi? İzmir'deki soruların ilki olan konuyla ilgili AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, limanın yapılması düşünülen alanda incelemelerde bulundu. Nasır, projenin bir an önce tamamlanması için Bakanlıkla irtibat halinde olacağını söyledi.

Necip Nasır, 2013 yılında onaylanan Urla - Çeşmealtı Yat Limanı imar planının İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından açılan davada 2016 yılında mahkeme kararıyla iptal edildiğini hatırlattı.

Necip Nasır, şunları söyledi: “Bakanlığın kararlı çalışmasıyla, yeniden hazırlanan imar planı 2018 yılında onaylandı. Ancak imar planı askı sürecinde İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nce plana itiraz edildi. Konuyla ilgili Bakanlığımız itirazlar yönünde çalışmalarını devam ettiriyor. Ulaştırma Bakanımız ve bürokratları İzmir’le ilgili yatırımlara önem veriyorlar. İnşallah konuyu bizzat takip ederek, yat limanının Urla’ya ve İzmir ekonomisine kazandırılması ve bir an önce sonuçlanması için bakanlığımız ile irtibat halinde olacağız” dedi. 

Yenifoça ve Çeşme Şifne'ye Yat limanı 

Yeni Foça Yat Limanı Projesi Üst Yapısı İhalesinin de yıl sonuna kadar yapılacağını bir kez daha hatırlatan Necip Nasır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre bu projeyle  ilgili tekliflerin 17 Aralık 2020 Perşembe günü saat 10.00'a kadar verilebileceğini dile getirdi. 

Çeşme Şifne Yat Limanı için süresi dolan ÇED raporunun yenilenmesiyle Bakanlığın ihaleye en kısa zamanda çıkacağı müjdesini de veren Nasır, “360 yat denizde ve 100 yat karada toplam 460 yat kapasiteli Şifne yat limanı projesinin imar planı onaylandı. Altyapı - üst yapı tesislerinin tamamının yapılması ve ekipman temin edilerek işletilmesi için yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmek üzere ihale hazırlıkları bakanlıkça tamamlandı. Kentimize hayırlı uğurlu olsun.”