Konut Haberleri
16 Haz 2017 14:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

Ünlüler neden Yunan Adalarından ev alıyor?

Ünlü isimlerin Yunan Adalarına olan ilgisi her geçen gün artıyor. Burak Hakkı, Eda Taşpınar derken son olarak Bergüzel Korel’le Halit Ergenç çifti de yatırım için adaların yolunu tuttu. Emlakeki.com son dönemin yükselen yıldızı Yunan Adalarına olan ilgiyi sizler için araştırdı.

Ünlüler neden Yunan Adalarından ev alıyor?
Seçil SELEN/ Emlakeki.com

SON zamanlarda Türk vatandaşlarının en çok yatırım yaptığı bölgeler arasında yer alan Yunan
Adaları ünlülerin de gözde bölgesi haline geldi. Geçtiğimiz aylarda ünlü oyuncu Burak Hakkı ve sosyetik güzel Eda Taşpınar Yunan Adalarından ev aldı. Son olarak Halit Ergenç-Bergüzar Korel çifti de bu furyaya katıldı. Ünlü ikilinin alacakları ev için 1 milyon 400 bin TL’yi gözden çıkardığı öğrenildi.

İKİ FARKLI ALICI TİPİ

Emlakeki, ünlülerin son dönemde yatırım yapmak için sıraya girdiği Yunan Adalarını sizler için araştırdı. Emlak danışmanı Fikriye Çilibrahim göre Yunanistan’a yatırım yapmak isteyenler ekonomik durumlarına göre iki kısma ayrılıyor. Yatırım için elinde iyi parası bulunanlar genellikle Yunanistan’ın Mikanos ve Sakız Adalarını tercih ederken, daha az bütçesi bulunanlar Atina’nın yolunu tutuyor.

FİYATLARI ÇOK DÜŞTÜ

Çilibrahim ünlülerin bu bölgeye tercih etmesinin temel nedeninin Türkiye olan yakınlığı olduğunu söylüyor. Ünlü isimlerin Türkiye sahillerinde sürekli basından kaçarak tatil yapmaktan sıkılmasının da adalara yapılan yatırımda önemli olduğu düşünülüyor. Fikriye Çilibrahim ayrıca Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik problemlerden ötürü ev fiyatlarında ciddi bir düşüş olduğunun altını çizip ekliyor: ’Şu anda 80 bin Euro değerindeki bir evi krizden dolayı 20-25 bin Euro’ya alabilirsiniz. Ayrıca Türkler Yunan Adaları’nda sadece ev almakla da kalmıyor, dükkan, tuhafiye gibi küçük işletmeler de açıyor.