Konut Haberleri
29 Mar 2016 08:46 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:10

Ünlü otelin yeni sahibi kim olacak?

Aylardır yeni sahibinin kim olacağı beklenen ünlü Starwood Otelleri'nin satışı nihayet sonuçlandı derken, Çinlilerden akıl almaz bir teklif geldi...

Ünlü otelin yeni sahibi kim olacak?
Ünlü otelde sahiplik yarışı devam ediyor... Sheraton ve Westin gibi önemli otel markalarını elinde bulunduran, aylardır adeta “yılan hikayesi”ne dönen Starwood Otelleri’nin satışı, nihayet sonuçlandı derken, Çinliler yeni bir teklifle çıkageldi. Çinliler Starwood’a hisse başına 82.75 dolar yani toplamda 14 milyar dolar önerdi.

New York’taki Waldorf Astoria’nın da sahibi olan Çinli Anbang Insurance Grubu’nun liderliğindeki  konsorsiyum, Starwood’a son bir teklif daha yaparak kafaları yeniden karıştırdı. Geçtiğimiz günlerde Marriott’un yaptığı hisse başına 79.53 dolarlık teklif, henüz Starwood hissedarlarınca onaylanmamışken, Anbang, bunu 82.75 dolara çekiverdi.

14 milyar dolar teklif

Marriott’un teklifi, nakit ve hisse olarak toplamda 13.6 milyar dolarken, Anbang’ın yaptığı toplam teklifin 14 milyar doları bulduğu belirtiliyor.

Marriott, Starwood’un otelleriyle birlikte dünya devi olmayı planlarken, Çinliler de, ABD’de otel alanında ciddi bir marka haline gelmeyi planlıyor. Ancak Anbang’ın satın almasının, ulusal güvenlik nedeniyle ABD Yabancı Yatırımlar Komitesi’nden dönebileceği belirtiliyor.