Konut Haberleri
14 Mar 2016 15:58 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:08

Ünlü köşk sanat evi oluyor

Yapımı yılan hikayesine dönen ünlü Paterson Köşkü ve yanındaki kültür merkezi, 60 milyon TL maliyetle özel bir sanat merkezine dönüşecek

Ünlü köşk sanat evi oluyor
Yılan hikayesine dönen Paterson Köşkü sanatla buluşacak. İzmir Valisi Mustafa Toprak, kültür merkezi inşaatı incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunarak projenin 1987 yılında tahsisinin yapıldığını, 1993 yılında da programa alındığını anlattı.

Bornova Kültür Merkezi ihalesinin 2007 yılında gerçekleştirildiğini belirten Toprak, "Kültür merkezimiz geçmişte gecikmeleriyle anılsa da İzmir'e yakışan kültür merkezi inşaatı 2017 yılında bitecek. Salonları, fuaye alanları, misafir alanlarıyla sanatseverleri ağırlayacak" dedi.

Toprak, inşa edilecek tesiste kafeteryalar, sanatçı çalışma alanları olacağını vurgulayarak, "İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile İzmir Devlet Senfoni Orkestrası müdürlükleri için de merkezde yer oluşturacağız. Burası, İzmir'in kültür ve sanat faaliyetlerinin yapılacağı çok amaçlı salonları içeren, otopark ve teknik donanımlarıyla mükemmel bir alan olacak. Geçmişteki gibi gecikmelere izin vermeyeceğiz. Gelecek yılın ortalarına doğru inşaatı tamamlamış olacağız."

Merkez için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2007 yılında 19 milyon lira ödeme yapıldığını söyleyen Toprak, yeni dönem harcamalarla inşaat maliyetinin 60 milyon lirayı bulacağını açıkladı.