Güncel
19 Eki 2020 12:00 Son Güncelleme: 19 Eki 2020 12:01

Üniversiteler açılacak mı? Öğrenci kentlerinin gözü sağlık bakanında!

Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitimin sürdüğü üniversiteler tekrar eskisi gibi açılacak mı? Öğrenci kentleri olarak bilinen şehirlerdeki ev sahipleri bu sorunun cevabını merak ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ev sahiplerini umutlandıran bir cevap verdi.

Üniversiteler açılacak mı? Öğrenci kentlerinin gözü sağlık bakanında!

Koronavirüs pandemisi ile birlikte boşalan öğrenci kentlerindeki ev sahiplerinin gözü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da... Kiralık evleri boşaltan ve ailelerinin yanına taşınan üniversiteliler yüz yüze eğitimin başlaması ile tekrar geri dönecek. Bu umudu taşıyan ev sahipleri sağlık bakanından gelecek haberi bekliyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Gelen sorulardan biri de üniversitelerin yeniden açılıp açılmayacağını yönelikti. Bu soruyla birlikte başta Eskişehir, Edirne, Bursa, Kocaeli olmak üzere öğrenci kentlerinde kiralık evleri bulunan ev sahipleri ekrana kilitlendi. 

Yüzyüze eğitime ara verilmesi ve üniversitelerin tekrar ne zaman açılacağının belli olmaması nedeniyle öğrenciler evleri boşaltarak ailelerinin yanına taşınmışlardı. Sık sık haber olarak da kamuoyunun gündemine gelen konuda sadece ev sahipleri değil, öğrenci kentlerindeki esnaf da ekonomik sıkıntılarını dile getirmişlerdi. 

BAKAN EV SAHİPLERİNE UMUT VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda "Önümüzdeki günlerde karar veya öneri söz konusu olacak" dedi. Sağlık Bakan Koca şöyle konuştu: "Üniversiteler özellikle MEB okullarının bu dönemde açılmasıyla birlikte seyrini görmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki haftalar açılan sınıflarla ilgili salgındaki gelişim ve o yaş grubunda enfeksiyon oranlarının ne olduğunu görerek ona göre bir karar veya öneri söz konusu olacak. Önümüzdeki dönem tabii ki okullar açılmış olacak ama bu pandeminin seyrine göre kademeli olacak."