Ulaşım
17 Ara 2019 12:15 Son Güncelleme: 17 Ara 2019 12:48

Ümraniye-Göztepe metrosu yeniden başladı! Ne zaman tamamlanacak?

44 bin yolcu kapasiteli Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları yeniden başladı. 13 kilometre uzunluğundaki hattın 2022 yılında tamamlanması planlanıyor.

Ümraniye-Göztepe metrosu yeniden başladı! Ne zaman tamamlanacak?

Toplam 13 kilometre uzunluğuna sahip Ümraniye- Ataşehir- Göztepe Metrosu'nun inşaatı yeniden başladı. Yapımı durma noktasına gelen metro hattında finans kaynağının bulunduğu açıklandı. 

Göztepe 60.Yıl Parkı’ndan Ümraniye’ye kadar devam edecek olan proje, Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayacak. 44 bin yolcu kapasitesine sahip projede son teknoloji ürünü sürücüsüz trenler ile hizmet verecek.

11 istasyondan oluşan Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı'nın 2020 yılında açılması planlanıyordu. Ancak çalışmalara ara verilmesi nedeniyle bu tarih 2022'ye ertelendi. Metro hattında vatandaşların güvenliği için de "peron kapı" sistemi kullanılacak.

''GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ''

Kazı çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Proje Müdür Yardımcısı Burak Akyol, ''Proje kapsamında yaklaşık bir 40 bin metreküp daha kazımı kaldı, tamamladıktan sonra kaba işlere ve beton işlerine başlayacağız. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam edecek. Gece gündüz çalışıyoruz'' dedi.

2022 YILINDA BİTİRİLECEK

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpökin de proje hakkında şu açıklamalarda bulundu: ''2018 ortasından itibaren proje yüzde 4 fiziki ilerlemeyle durmuş durumdaydı. Buna bir yurt dışı finans kaynağı yaratıp 2019'da yeniden start verdik. 10 farklı noktada çalışmamız var, 400 metreye yaklaşan tünele ulaştık. Hedefimiz 2022 yılı.''

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı şu hatlarla entegre olacak;

- Göztepe İstasyonu’nda  Marmaray  ile,

- Yeni Sahra İstasyonu’nda Kadıköy - Tavşantepe Metro Hattı ile,

- Çarşı İstasyonu’nda inşaatı devam eden Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy /Sancaktepe Metro Hattı ile entegre olacak.

Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı ile; 

- Göztepe - Ataşehir 5,5 dakika 
- Göztepe - Ümraniye 13,5 dakika 
- Göztepe - Sultanbeyli 42 dakika 
- Göztepe - Levent 47 dakika 
- Göztepe - Başakşehir 66,5 dakika 
- Yenisahra - Sirkeci 20 dakika 
- Ataşehir - Yeni Havalimanı 64 dakika 
- Ataşehir - Taksim 32,5 dakika 
- Finans Merkezi - Levent 38 dakika