Gündem
06 Tem 2014 12:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:27

Ülker'den Turkcell'e adım adım

Çukurova'nın Turkcell hisselerini geri almak için görüştüğü Gözde'de çalışmalar hızlandı. Şirket, sermaye tavanını 1 milyar lira artırıyor.

Ülker'den Turkcell'e adım adım
Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker’in de hissedarı olduğu Gözde Girişim, Turkcell’in satışına ilişkin kaynak yaratmak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda şirketin kayıtlı sermaye tavanı 1 milyar liradan 2 milyar liraya çıkarılıyor.

STRATEJİK HEDEF

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Kayıtlı sermayenin şirketimizin stratejik hedefleri doğrultusunda 2 milyar Türk Lirası'na yükseltilmesine, esas sözleşmemizde gerekli değişiklerin yapılması için onay ve izinlerin alınması amacıyla gerekli resmi başvuruların yapılmasına karar verilmiş-
tir" denildi.

Çukurova Gurubu’nun patronu Mehmet Emin Karamehmet'in Alfa Grubu ile dava konusu olan yüzde 13,8'lik rehin hisseyi geri alabilmek için Altimo'ya 1.6 milyar dolar ödemesi gerekiyor.

30 TEMMUZ...

İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin Çukurova'ya verdiği süre ise 30 Temmuz'da doluyor. Bu konuda finansman arayışlarını hızlandıran Karamehmet'in görüştüğü en büyük ortak ise Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker. Yapılacak işbirliği henüz netlik kazanmazken Ülker, Çukurova'ya vereceği finansman desteğiyle gıdadaki gücünü GSM sektörüne de taşımış olacak.