Konut Haberleri
09 Tem 2016 16:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:28

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Dünyadaki en büyük projelerin 3'ü Türkiye'de

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Bankası'nın raporuna göre dünya üzerinde gerçekleşmekte olan 10 büyük projeden 3'ünün Türkiye'de olduğunu söyledi..

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Dünyadaki en büyük projelerin 3'ü Türkiye'de
Yapılan mega projeler, birçok bölgenin değerine kattı. Dev projeler, dünya üzerinde yapılan 10 büyük çalışmanın içinde de yer alıyor. 


Dünya Bankası'nın hazırladığı 2015 Yılı Global Kamu Özel Sektör İşbirliği Raporu’na göre, kamu-özel ortaklığıyla yürütülmekte olan 10 büyük projeden 3'ünün Türkiye'de yer aldığını belirten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, raporun yeni Türkiye'nin ne kadar büyüdüğünün göstergesi olduğunu, yeni Türkiye hayallerinin artık gerçeğe dönüştüğünü söyledi.

Bakan Arslan, rapora göre, kamu-özel ortaklığıyla hayata geçirilmekte olan dünyanın en büyük projesinin 35.6 milyar dolarlık maliyetle 3. Havalimanı projesi olduğunu belirtti. Brezilya, Çin ve Hindistan dışındaki gelişmekte olan 10 ülkenin 2015 yılı toplam yatırımının 99.9 milyar dolar olduğunu, Türkiye'nin ise bu 10 ülke arasında 44.7 milyar dolarla en büyük yatırımı gerçekleştiren ülke olarak yer aldığını söyledi.

Dünya üzerinde gerçekleştirilen en büyük 10 proje arasında 3. Havalimanı projesinin aynı sıra Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin ikinci sırada, Dalaman İç Hatlar Terminal Binası Projesi’nin de 9’uncu sırada yer aldığını açıklayan Bakan Arslan, dünya genelinde ulaşım sektörü yatırımlarının büyük bir bölümünün Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirtti.